LC Zagorje - Povodom Svjetskog dana dijabetesa organizirao je predavanje na temu "Brezin šećer"

LC Zagorje - Povodom Svjetskog dana dijabetesa organizirao je predavanje na temu "Brezin šećer"

Povodom Svjetskog dana dijabetesa koji se svake godine obilježava 14. studenog, godine Lions club Zagorje je u Oroslavlju, u suradnji sa Učilištem Memoria, nastavno na svjetski tjedan savjetovanja za dijabetes, održao zanimljivo predavanje za širu javnost.

Svjesni tog globalnog problema, ostvaren je cilj u jednoj kratkoj edukativnoj radionici skrenuti pažnju na neke mogućnosti očuvanja kvalitete života unatoč bolesti.

Predavačica Vedrana Pilarić Cesarec, dipl.ing. prehrambene tehnologije, prenijela je osnovne informacije o samoj bolesti, dijabetesu, i o prednostima brezinog šećera kao surogata rafiniranom šećeru od repe ili trske.

U ime kluba je prisutne pozdravio organizator, 3. dopredsjednik LC Zagorje Robert Kušćar, u ime Zone IV (regoje Sjever) njen predsjednik Krešimir Ivan Krajačić, a u ime Distrikta PDG Dražen Melčić. Od dužnosnika našeg Distrikta ovoj prigodi prisustvovali su GLT DC Mirjana Ćusek Slunjski i Leo Club DC Filip Stipančić.

Nakon zanimljivog predavanja, PDG D. Melčić je dao izjavu za lokalne medije, a svi sudionici su uz zajednički ručak imali prilike razgovarati i izmijeniti svoj iskustva o humanitarnim aktivnostima koja provode.

Galerija: