LC Zadar - Uručene tri donacije

LC Zadar - Uručene tri donacije

 

 

U Lions klubu Zadar prva su dva utorka u listopadu protekla u svečanoj i veseloj atmosferi. Uručivale su se donacije prikupljene u akcijama tijekom ljeta i u rujnu, na 4. Sportskim igrama. Kako su te igre od početka vezane uz mlade zadarske sportaše odmah je odlučeno da će se sredstva prikupljati za Judo klub Zadar, točnije za nabavku kimona potrebnih članovima mlađeg uzrasta koji na natjecanjima ostvaruju odlične rezultate. Usvojen je, uz to, prijedlog iz Districta da se dio pomoći usmjeri u neki sportski klub koji je pretrpio štete u pravom potopu koji je tih dana pogodio Zadar. Izabran je Boksački klub Zlatna rukavica i zbog velike štete pretrpljene u poplavi i zbog velikih uspjeha što ih njegovi članovi redovito postižu.

Na maloj svečanosti priređenoj u utorak, 3. listopada aktualni predsjednik LC Zadar, Nikša Milić uručio je donacije -  čekove na po 4.000 kuna predsjedniku Judo kluba Zadar,  Anti Zankiju i tajniku Boksačkog kluba Zlatna rukavica, Ediju Miloševiću. Obojica su tom prigodom istaknula kako će im novac dobro doći za daljnje unapređenje rada klubova i  odlasku na natjecanja na kojima njihovi članovi, posebice oni najmlađi, u posljednje vrijeme nižu odlične rezultate.

Tjedan kasnije, 10. listopada donacija je uručena  15-godišnjoj Karli Milićević kojoj je najveća strast, kako se čulo, glazba i violončelo. Ček na 7.000 kuna i njoj je uručio predsjednik Milić. Riječ je o sredstvima prikupljenima ovog ljeta tijekom održavanja festivala Zadar classic open air. Bila su namijenjena nekom od mladih i nadarenih zadarskih glazbenika, a izbor je pao na Karlu, učenicu prvog razreda Glazbene škole Blagoje Bersa. Za donaciju su je preporučili iz OŠ Zadarski otoci u kojoj je svih osam razreda prošla s odličnim uspjehom te iz matične glazbene škole. Njezina profesorica violončela navela je da je Karla iznad prosječno nadarena te da marljivim i predanim radom ostvaruje odlične rezultate i osvaja prve i druge nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Da bi nastavila napredovati i ostvariti svoj san, naglasila je, bilo bi nužno da joj se omogući rad na violončelu majstorske izrade i većih mogućnosti od instrumenta kojega sada koristi.

Zadarski su Lionsi odlučili pomoći u ostvarivanju Karlinog sna, vjerujući da je njihova donacija dobar početak za prikupljanje novaca potrebnih za kupovinu instrumenta koji, makar i polovni, košta barem deseterostruko više. Tome se nadaju i Karla i njena mama Anka, koja je prije puno godina ostala udovica i sama skrbi o četvero djece.     

.

 

Galerija: