LC Zadar: Uljepšali Uskrs drugima i sebi

I ove su godine u Velikom tjednu, zadarski Lionsi kroz svoju akciju „Za ljepši Uskrs svima“, pomogli svoje socijalno ugrožene sugrađane. U srijedu, 12. travnja bogatim su paketima obradovali 19 obitelji koje su, prema popisu gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, među socijalno najugroženijima u Zadru. Mahom je riječ o samohranim majkama s, nerijetko bolesnom djecom. Uskršnji paketi koje su im pripremili Lionsi sigurno su dobro došli za blagdanskim stolom pomažući  da mirnije i s još više radosti dočekaju Uskrs.

 U paketima je, kao i svake godine, bila raznovrsna hrana uobičajena za blagovanje u danima Velikog tjedna: svježa i konzervirana riba, šunke, jaja, ulje, šećer i brašno, tjestenina i riža, mlijeko, voćni sirupi i pogače, te čokoladni zečići, keksi i bomboni. Uz to, šamponi, deterdženti, sapuni i sredstva za čišćenje. Sve je to bilo moguće prikupiti zahvaljujući donacijama: Cromarisa i Mardešića, Špar-a Hrvatska, Maraske, Vrane, Foše, Velpra, INKO centra, Vigensa i Kali tune. Dio sredstava prikupljen je i na humanitarnoj utakmici u malom nogometu koju su prošlog tjedna odigrali zadarski liječnici i članovi Lions kluba. S loptom su  bolje baratali liječnici, ali i jednima i drugima od nogometa je bila važnija akcija zbog koje su se našli – ljepši Uskrs svima.

U 11 proteklih godina koliko Lionsi priređuju ovu akciju, brojne su zadarske obitelji, uoči Uskrsa, dobile slične pakete. Ljepši je blagdan, tako, bio i njima i onima koji su se za te pakete pobrinuli.

Galerija: