LC Zadar obilježio 20 godina djelovanja

U sklopu Konvencije Lionsa Hrvatske obilježena je i 20-ta godišnjica djelovanja LC Zadar. Uz pomoć u organizaciji same Konvencije, domaćini su se i na druge načine potrudili svim sudionicima obogatiti i uljepšati boravak u svom gradu. U petak je, tako, priređena večera u konobi Gladne oči na kojoj se, uz odličnu spizu i raspjevani Trio Šumpreš okupilo više od 90 Lionsa među kojima su bili i Leići. U subotu, nakon Konvencije, organiziran je odlazak u Zadar, posjet Muzeju antičkog stakla u kojemu je mladi staklopuhač Marko Štefanac demonstrirao metode ručnog puhanja stakla, potom  Kneževoj palači gdje je zamjenik predsjednika gradskog vijeća grada Zadra Dražen Grgurović priredio prigodni domjenak, pozdravio sudionike Konvencije u ime zadarskog gradonačelnika i istakao prepoznatljivost zadarskih Lionsa u svojoj sredini. U Koncertnoj dvorani te palače za čiju su se obnovu i uređenje članovi LC Zadar četiri godine lavovski borili, dočekala ih je ravnateljica Koncertnog ureda Dina Bušić. Naglasila je odličnu dugogodišnju suradnju sa zadarskim Lionsima, ističući posebno njihovu ulogu u novom životu Koncertne dvorane za koju su, u suradnji s gradskom upravo priskrbili koncertni klavir. Sve je završilo onako kako je moralo – šetnjom preko Kalelarge i Foruma uz predah na Morskim orguljama i Pozdravu suncu.

Posebno veselo bilo je u subotu na svečanoj večeri u hotelu Donat na kojoj je i službeno, uz prisustvo 80 Lionsa i njihovih prijatelja,  obilježena 20-ta obljetnica LC Zadar. Svakoga je na stolu dočekao mali dar – bočica slavnog zadarskog Maraschina i letak s informacijama o bogatim humanitarnim aktivnostima Kluba o čemu je govorio i aktualni predsjednik Nikša Milić. Spomenuo je niz akcija svojstvenih svim Lions klubovima i istaknuo neke koje u Zadru izazivaju posebnu pozornost – tradicionalni humanitarni Božićni bal, akciju „Za ljepši Uskrs svima“, ljetni festival „Zadar classic open air“, skrb o štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži, ulaganje u budućnost nadarenih srednjoškolaca i studenata, organiziranje Sportskih igara Lionsa... „Želimo i dalje pomagati svima kojima je to potrebno i našem Gradu koji raste iz dana u dan. Zato s radošću dočekujemo nove izazove i veselimo se onom posebnom osjećaju zadovoljstva što ga može donijeti jedino spoznaja da smo svojim radom nekome uistinu pomogli“ zaključio je Milić.

Uslijedile su čestitke i darovi, obilje dobre hrane i pića i odlična zabava uz sjajni zadarski Song busters band. Svečanost nisu omele ni poneke rasplesane bose noge.Dapače!

 

Galerija: