LC Vukovar: Vrijedna donacija Vukovarskim leptirićima

Udruga „ Vukovarski lepririći“, udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju iz Vukovara proslavili su u petak, 8. prosinca 2017. godine svoj šesti rođendan. Uz tortu i tamburaše u nazočnosti čelnika Grada i Županije te mnogih prijatelja udruge bilo je prelijepo nazočiti prigodnom programu koje su nam pripremili korisnici usluga i zaposlenici udruge.

Predsjednica ove udruge koja ima za cilj unaprjeđenje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju  i njihovih obitelji Viktorija Matin naglasila je kako im je ovo teška, ali i posebna godina.  "Ponosni smo na sve što smo do sada postigli. Ove smo godine postali pružatelj socijalnih usluga iz psihosocijalne podrške  djeci s poteškoćama u razvoju, imamo 8 stručnih zaposlenih osoba, 120 djece iz dvije županije. Uistinu smo ponosni što smo uz pomoć lokalne zajednice, institucija, udruga i svih ostalih uspjeli napraviti nešto lijepo i poboljšati kvalitetu života naše djece" - istaknula je tom prigodom Matin.

Na proslavi je bio i zamjenik župana vukovarsko-srijemskog gospodin Damir Barna koji je u ime Županije udruzi darovao 5.000 kuna i košaru punu slatkiša te obećao još veću pomoć, te zamjenica gradonačelnica Grada Vukovara gospođa Ivana Mujkić.  Zaklada Novo sutra darivala je leptiriće sa 41.000 kuna za kupovinu Tomatis uređaja.

U povodu šestog rođendana udruge, u ime Lions kluba Vukovar , članica LC Vukovar, dr. Mirjana Semenić Rutko uručila je donaciju vukovarskih Lionsa u iznosu od 4.100 kuna za bolju rehabilitacijsku skrb korisnika.

Svim donatorima Vukovarski  leptirići uručili su zahvalnice, a održana je i zabava iznenađenja za djecu.

 

Fotto možete pogledati OVDJE

 

Vaš LC Vukovar

Galerija: