LC Vukovar: Više od 500 sudionika na 3. Vukovarskom krosu

U Park šumi Adica održan je 3. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos. U petosatnom druženju više od petstotina  posjetitelja po lijepom i sunčanom vremenu odazvalo se na sportsko-rekreativno-humanitarnu akciju u organizaciji Lions kluba Vukovar, ALUMNI vukovarskog veleučilišta i Grada Vukovara, koji se odžava pod motom „Trčim i pomažem“.

Sudjelovale su osobe svih dobnih skupina ( vrtići, osnovne i srednje škole, studenti, rekreativci, aktivni sportaši) ali i svih psihofizičkih sposobnosti (djeca s posebnim potrebama, osobe s invaliditetom, slijepe osobe i osobe s mentalnom retardacijom). Natjecalo se u 21 disciplini, a najuspješnijima su uručena odličja. U popratnom programu u organizaciji Vukovarskih leptirića mogli su uživati najmlađi sudionici.

Projekt Lions kluba Vukovar koji promovira sport, natjecanje, druženje, boravak u prirodi, zdrav način života, a prikupljena su i novčana sredstva donacijom posjetitelja.  Cjelokupan prihod bit će uplaćena na račun Udruge Vukovarski leptirići, za potrebe rehabilitacije djece s posebnim potrebama.

Projekt je podržao gradonačelnik Grada Zagreba , gospodin Milan Bandić i gradonačelnik Grada Vukovara gospodin Ivan Penava koji se natjecao u kategoriji rekreativci te istaknuo - „Prije svega na ovaj način želim dati potporu Udruzi Vukovarski leptirići, a onda želimo promovirati zdravi način života, bavljenje sportom, rekreaciju, boravak u prirodi. Ovo je jedna pozitivna, jako dobra priča vukovarskih lionsa. Tu smo prvenstveno da pomognemo i nadam se da će akcija imati uspješan ishod“.

Prigodom otvaranja krosa, gospođa Marina Sekulić pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam grada Vukovara nadodala je – „Ovo je zaista jedna hvale vrijedna manifestacija koju organizira Lions klub treću godinu za redom u prekrasnoj Adici. To je hvale vrijedna akcija kako za naše građane a prije svega što je humanitarnog karaktera. Po odazivu i djece i odraslih vidimo da je građani podržavaju i vjerujem da će prije svega biti lijepo druženje“.

Za sigurnost natjecanja, pored organizatora pobrinili su se i mnogobrojni volonteri te pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanica Vinkovci, na čemu im se najiskrenije zahvaljujemo.

Kros je iznimno dobro medijski popraćen.

 

Foto album možete pogledati OVDJE.

 

Vaš LC Vukovar

 

 

 

 

Video: 
See video
Galerija: