LC Vukovar: Skrb za stare i nemoćne – potreba uvođenja novih modela

U prostorijama Udruge žena Vukovar održana je prezentacija programa „Halo pomoć“. Članice Udruge žena, osobe starije životne dobi, imale su prilike upoznati se, te vidjeti kako posebni telefonski uređaj sa SOS tipkom funkcionira u praksi. U diskusiji koja je vođena iskazano je veliko zanimanje za ovaj oblik skrbi.  Podijeljeni su i leci kako bi informacija mogla doći do što većeg broja korisnika i tako pomoći osobama u potrebi.

„Lions klub Vukovar, nositelj projekta u suradnji sa Centrom Primum provodi projekt Halo pomoć na području grada Vukovara već treću godinu zaredom. Grad Vukovar je prepoznao i uključio se u ovaj inovativni oblik izvaninstitucionalne skrbi koji omogućuje duži ostanak u vlastitom domu, neovisno življenje i sigurnost starijim osobama te i na ovaj način iskazao brigu i skrb za najstarije sugrađane",  istaknula je Ivana Buday, voditeljica projekta.

Spajanjem radionica i predavanja iz projekata Udruge žena "Seniori Vukovara" i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima "4P - Pravo i Prevencija - Prevencija i Podrška" održana su i predavanja  o ugovorima o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju, ugovorima o darovanju te pravima u sustavu socijalne skrbi s posebnim osvrtom na izvaninstitucionalnu skrb starijih i nemoćnih.

                                                                  11904087_511608205658446_4816758196062400121_n.jpg

Vaš LC Vukovar

Galerija: