LC Vukovar: Projekt "Halo pomoć" i u Vinkovcima

U utorak, 19. rujna 2017. godine u Udruzi umirovljenika grada Vinkovaca održana je prezentacija projekta "Halo pomoć"  koji je pokrenuo i provodi Lions klub Vukovar.

Predstavljena je uključenost lokalne zajednice u poboljšanje kvalitete života starijih osoba i  razvoj izvaninstitucionalnih usluga u gradu Vukovaru. 

Lions klub Vukovar pokrenuo je projekt „Halo pomoć“  2015. godine kao pilot projekt. U 2017. godini u projekt je uključeno 35 starijih osoba, korisnika SOS telefona.

Ciljevi projekta su omogućavanje starijim osobama što duži ostanak i sigurnost življenja u vlastitom domu, kao i razvoj različitih vrsta izvaninstitucionalnih usluga koje podižu razinu kvalitete života. Podijeljeni su i leci kako bi informacija mogla doći do što većeg broja korisnika.

Grad Vukovar je projekt Halo pomoć prepoznao kao inovativni oblik izvaninstitucionalne skrbi te aktivno sudjeluje  u kreiranju i sufinanciranju projekta. 

„Današnje predavanje u Vinkovcima održano kako bi se osobe treće životne dobi  u potrebi upoznali s ovim projektom i nastojanjima da se on u budućnosti proširi i na područje grada Vinkovaca te ostalih mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji“ istaknula je Ivana Buday, voditeljica projekta i članica Lions cluba Vukovar, i nadodala da vrijednost projekta u 2017. godini iznosi oko 30 tisuća kuna , a sredstva su osigurali Grad Vukovar, Centar Primum i Lions klub Vukovar.

Također, spajanjem radionica i predavanja  Udruge za podršku žrtvama i svjedocima "4P- Pravo i Prevencija - Prevencija i Podrška" održana su i predavanja  o ugovorima o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju, ugovorima o darovanju te pravima u sustavu socijalne skrbi s posebnim osvrtom na izvaninstitucionalnu skrb starijih i nemoćnih

Galerija: