LC Vukovar: Okrugli stol – predstavljeni rezultati projekta „Halo pomoć“

U Muzeju grada Vukovara ( Dvorac Eltz ), u organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima održan je okrugli stolu na temu "Razvoj sustava podrške  žrtvam i svjedocima u Hrvatskoj".  Na okruglom stolu predstavljeni su rezultati projekta "4P - Pravo i prevencija - prevencija i podrška za starije i nemoćne". 

Inovativni projekt izvaninstitucionalne skrbi za stare i nemoćne osobe „Halo pomoć“, projekt Lions kluba Vukovar, u čiji je projekt LC Vukovar uključio 35 korisnika, predstavila je voditeljica projekta Ivana Buday.

U svom izlaganju pored prezenacije i značaja projekta za same korisnike, njihove obitelji i zajednicu,  istaknula je da su osobama koje sudjeluju u projektu „Halo pomoć“ podijeljeni leci i promidžbeni materijal Udruge za pomoć žrtvama i svjedocima.

Na samom okruglom stolu izneseni su zaključci o rezultatima pomoći i informiranosti starijih i nemoćnih osobam kroz radionice u Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Otoku, Vrbanji i Starim Jankovcima.

Ova i slične aktivnosti doprinose boljoj informiranosti  o svim uslugama i podršci koje starije osobe mogu koristiti u lokaloj zajednici.

Sudionici su svojim komentarima i prijedlozima doprinijeli donošenju kvalitetnih zaključaka i boljoj informiranosti, te najavili nastavak suradnje na dobrobit potrebitih.

                                                                                                                                                                   

                                                                                                                                                                             Ivana Buday, voditeljica projekta "Halo pomoć"

 

Galerija: