LC Vukovar: Održan prvi Vukovar Oktoberfest

U subotu, 29.rujna 2018. godine, na središnjem gradskom trgu po prvi puta je održan Vukovar Oktoberfest koji su zajednički organizirali Lions klub Vukovar i Udruga Nijemaca i Austrijanaca grada Vukovara te Grad Vukovar.  

Na otvaranju skupa prigodno su se obratili Dara Mayer, predsjednica Udruge Nijemaca i Austrijanaca grada Vukovara, Miodrag Demo, izaslanik Grada Zagreba, te Mirjana Semenić Rutko predsjednica LC Vukovar, koja je istaknula kako će cjelokupni prihod od manifestacije biti  doniran osobama u potrebi - udruzi "fra Mladen Hrkać" koja pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje te Udruzi slijepih i slabovidnih osoba VSŽ, podružnica Vukovar.

Vukovar Oktoberfest otvorio je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček izrazivši zadovoljstvo što se manifestacija ovakve vrste po prvi put održava u Vukovaru te je naglasio da će Grad Vukovar i dalje podržavati rad LC Vukovar. Osim toga, zahvalio se proizvođačima piva što su se odazvali u zaista velikom broju te nadodao:  "Vjerujem da će to postati tradicija i da će privući još više posjetitelja u naš grad, a nadam se da će i naši sugrađani uživati u vrhunskim pivima."

Ova međunarodna kulturna i humanitarna manifestacija osmišljena je kao cjelodnevni festivalski program u cilju predstavljanja njemačke tradicije i kulture te se u tom dijelu programa predstavilo 11 plesnih, pjevačkih i puhačkih udruga sa 280 izvođača iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Rumunjske.

Ukupno se predstavilo sedam proizvođača piva u kojima su uživali posjetitelji ove manifestacije, koji su se odazvali u zaista velikom broju. U zabavnom dijelu manifestacije priređene su pivske igre za najhrabrije u kojima su podijeljene prigodne nagrade i odličja.

Cjelodnevni program uspješno su vodili i kreirali Željko Đekić i Mirko Fodor, dok su se ostali članovi LC Vukovar pobrinuli i uložili veliki trud da prvi Vukovar Oktoberfest protekne u opuštenoj i veseloj atmosferi.

Podjeljeno je preko dvije tisuće obroka hrane našim sugrađanima i gostima, a u nastavku programa ove pivske manifestacije održan je vrhunski koncert grupe Leteći odred,  na veliko zadovoljstvo posjetitelja.

Velika zahvala Turističkoj zajednici grada Vukovara i Udruženju obrtnika Vukovar te medijima koji su iznimno dobro najavili i popratili prvi Vukovar Oktoberfest.

 

Foto album možete pogledati OVDJE

 

 

Vaš LC Vukovar

 

Galerija: