LC Vukovar: Akcijom do zajedništva

Zajedničkom građanskom akcijim na novoizgrađenoj šetnici uz rijeku Dunav uređene su tri nove žardinjere.

Europski doma Vukovar, nositelj projekta, u suradnji s Gradom Vukovarom, tvrkom Komunalac, udrugom PRONI/Info centar  za mlade Vukovar i Lions klubom Vukovar organizirali su građansku akciju pod nazivom  Akcijom do zajedništva. Financijska sredstva za ovu zajedničku  akciju osigurana su kroz natječaj SlagalicaNaš doprinos zajednici te kroz sredstva organizatora.

„Akcija je održana na početnom dijelu vukovarske šetnice uz Dunav kod luke, gdje su djeca predškolskog i školskog uzrasta, mladi, aktivisti udruga te zainteresirani građani radili na ozelenjavanju dijela žardinjera na tom dijelu šetnice, pokazujući time brigu za okoliš“ istaknula je Nevena Prodanić, koordinator  akcije ispred Europskog doma u Vukovaru.

Ispred Lions kluba Vukovar, tajnik kluba Željko Đekić istaknuo je prilikom otvaranja ove akcije „na buđenje ekološke svijesti svih vukovaraca te povezivanje institucija, udruga i pojedinaca na aktivno sudjelovanje u životu zajednice, te da su ekologija i rad sa mladima jedan od djelokruga rada Lions kluba Vukovar".

U ovoj zajedničkoj akciji  sudjelovao je stotinjak  mladih osoba, djeca iz dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2, osnovna škola Dragutina Tadijanovića,  osnovna škola Nikole Andrića i osnovna škola Josipa Matoša,  srednjoškolci Strukovne škole i Tehničke škole Nikole Tesle te gimnazijalci. Pridružili su im se i štićenici udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica.

Žardinjere su poslije ove akcije ukrašene trajnicama, ukrasnim grmljem i manjim drvećem, a  organizatori najavljuju još sličnih događaja i nastavak uređenja preostalih žardinjera.

 

Fotto album možete pogledati OVDJE

Vaš LC Vukovar.

 

Galerija: