LC Vukovar: Akcija na ponos svih Lionsa D-126 i Vukovaraca

Više od 600 sudinika okupilo se u vukovarskoj Park šumi Adica na sportsko-rekreativno-humanitarnoj akciji „Vukovarski cross – Hrvatskoj na ponos“.

Lions klub Vukovar kao nositelj projekta i suorganizatori Veleučilište Lavoslav Ružička Vukovar, Atletski klub „Maraton“ Vukovar, Gimnazija Vukovar, Hrvatski liječnički zbor, Grad Vukovar i Grad Zagreb organizirali su akciju za pamćenje.

U ovoj sportsko-rekreativno-humanitarnoj akciji sudjelovali su natjecatelji svih dobnih skupina i psihofizičkih sposobnosti. Pored Vukovaraca u natjecateljskom dijelu nazočili su i brojni gosti iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Našica, Nove Gradiške, Vinkovaca, Iloka i Valpova.

Uz polaznike vukovarskih vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, rekreativaca, aktivnih sportaša, u natjecatjeljskom dijelu programa sudjelovala su i djeca s poteškoćama u razvoju, osobe sa intelektualnim oštećenjem, osobe s invaliditetom, slijepe i slabovidne osobe.

Natjecalo se u više kategorija, a duljine natjecatjeljskih staza bile su prilagođene uzrastu i psihofizičkim sposobnostima samih natjecatelja. Iznimno emotivna je bila utrka djece s poteškoćama u razvoju, osoba sa intelektualnim oštećenjem, osoba s invaliditetom te slijepih i slabovidnih osoba. Potekle su i suze radosnice kod publike, a ovim smo još jednom dokazali da su i oni punopravni članovi naše zajednice.

Za sigurnost natjecanja pobrinulo se 40-tak volontera Veleučilišta Lavoslava Ružičke, djelatnici PP Vukovar, Gorska služba spašavanja VSŽ, Javna vatrogasna postrojba Vukovar i dežurno sanitetsko vozilo DZ Vukovar, za natjecateljski balon tvrtke „Ferivi iz Osijeka“ te za logističku podršku i samo sudjelovanje u utrci Udruga „Zdravo trčanje“ iz Osijeka.

Za sve natjecatelje i posjetitelje ove priredbe bili su osigurani sendviči, pekarski proizvodi, voće i voda. Najuspješnijim natjecateljima u svim kategorijama uručene su odličja. Ukupno je podjeljeno 60 originalnih odličja urađenih za ovu prigodu uz asistenciju Mažoretkinja grada Vukovara.

Majice, za koje su brojni volonteri i aktivisti prikupljali donacije, „prodavane“ su po simboličnoj cijeni od 20 kuna, a cjelokupan prihod ove akcije namjenjen je "Vukovarskim leptirićima" - Udruzi roditelja djece sa poteškoćama u razvoju, za kontinuiranu rehabilitacijsku i habilitacijsku skrb. Prikupljeno je 5.440,00 kuna koje će im biti donirane na prigodnoj svečanosti, a kako je preostalo još 40-tak majica, nadamo se kako će biti prikupljene dodatne novčane donacije.

Nakon natjecatjeljskog dijela uslijedilo je druženje i opuštanje uz Charlie Brown Band.

Zahvaljujemo se i svim sponzorima ovog projekta.

 

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE

 

Vaš LC Vukovar

Video: 
See video
Galerija: