LC Vukovar: "3 - PIP - stariji i nemoćni danas"

Dana 12. listopada u Gradskoj knjižnici Vukovar održan je okrugli stol pod nazivom "3- PIP - stariji i nemoćni danas - žrtve kaznenih djela - podrška u Vukovarsko srijemskoj županiji i sustav besplatne pravne pomoći, izazovi i poteškoće".

Okrugli stol je organiziran u sklopu projekta koji provodi Udruga za podršku žrtvama i svjedocima. Projektom se razvijala pomoć, informiranje i podrška osobama starije životne dobi u gradu Vukovaru i drugim mjestima Vukovarsko srijemske županije, kao i u pojedinim općinama Osječko- baranjske županije.

U radu skupa sudjelovali su predstavnici MUP-a, pravosudnih tijela, Centra za socijalnu skrb i ustanove u skrbi, predstavnici lokalne i državne uprave te predstavnici udruga.

Projektom je prvenstveno isticana važnost informiranja starijih osoba u pogledu ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, kao i mogućnost besplatne primarne pravne pomoći u Udruzi za podršku žrtvama i svjedocima.

Predstavnici Lions kluba Vukovar sudjelovali su na okruglom stolu te je istaknuto da su podržali projekt na način da su svim korisnicima projekta Lions kluba  Vukovar Halo pomoć podijeljeni promotivni i informacijski leci o razlici ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju te da su starije osobe informirane o mogućnosti besplatne pravne pomoći u udruzi za podršku žrtvama i svjedocima.

 

Vaš LC Vukovar

Galerija: