LC Vukovar: 2. Vukovarski kros - Hrvatskoj na ponos "Trčim i pomažem"

Dana 27. svibnja 2017. godine u Park šumi Adica u Vukovaru održan je 2. po redu Vukovarski kros - Hrvatskoj na ponos pod sloganom Trčim i pomažem. Ova sportsko-rekreativno-humanitarna akcija u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lions kluba Vukovar i partnera Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Grada Vukovara, Atletskog kluba Maraton Vukovar, udruge Vukovarski leptirići i Gimnazije Vukovar, okupila je više od tristotinjak sudionika svih dobnih skupina i svih psihofizičkih sposobnost.  

Natjecalo se u 22 skupine, od djece s posebnim potrebama, djece vrtićke dobi do trkača seniora. Mnogobrojni posjeitelji Park šume Adica u Vukovaru su svojim dolaskom obogatili i poduprli ovaj projekt kojemu je cilj prikupljanje sredstava za pomoć udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju a također i u projektu koji promovira  zdrav život, boravak u prirodi i natjecanje.

Osim glavnog programa u kojemu su podijeljene medalje za prva tri mjesta u svim natjecateljskim disciplinama, posjetitelji su mogli uživati i u popratnom programu koji je uključivao raznovrsne aktivnosti, od umjetničkih (izrada medalja, bojanje bijele tkanine temperama, izrada medalja i sl.) do sportskih (zumba, natjecanje u skakanju s vrećama, nogomet na male golove, odbojka i sl.).

Donacijom za majicu prikupljeno je 4100 kuna, a cjelokupan iznos bit će uplaćen na račun udruge Vukovarskih leptirića kojima su ovakve humanitarne akcije itekako značajne kako bi se svoj djeci osigurale životno potrebne terapije.

 

Foto album možete pogledat -  OVDJE

Rezultate natjecanja možete pogledati ovdje -  Rezultati natjecanja.pdf

 

Vaš LC Vukovar

Video: 
See video
See video
Galerija: