LC Sv. Vlaho Dubrovnik na Lastovu u spomen maestra Iva Dražinića svog preminulog člana

LC Sveti Vlaho prvi sastanak u ovoj godini održao na Lastovu, u spomen na našeg preminulog člana maestra Iva Dražinića

Prvi sastanak našeg kluba planiran je početkom srpnja, kada smo zajedno sa našim dragim PDG Ivicom Jakić odradili već tradicionalnu akciju čišćenje Stare Gradske Luke. Tada je dogovoreno da ćemo krajem kolovoza posjetiti Lastovo, održati prvi sastanak kluba i družiti se sa našim članovima Brigitom i Ivom, koji ljeti borave na Ivovom rodnom otoku. Nažalost, naš dragi maestro preminuo je u međuvremenu.

Nismo odustali od naše namjere, dapače ovaj preveliki gubitak dobrog i plemenitog Iva učvrstilo je našu namjeru i dalo nam dodatni motiv odlasku na ovaj najudaljeniji a po mnogima i najljepši biser među hrvatskim otocima. Petnaestak članova kluba zaputilo se krajem kolovoza na Lastovo i provelo predivna tri dana u druženju prepunom emocija.

Posjetili smo zadnje počivalište našeg Iva, položili cvijeće, pomolili se i u tišini još jednom se prisjetili svih dana provedenih zajedno. Prisustvovali smo misi zadušnici u lastovskoj župnoj crkvi Sv. Kuzme i Damjana, u kojoj je Ivo  često svirao orgulje i vodio crkveni zbor.

Sastanak kluba je održan u prostorima općine Lastovo, kojom prilikom nas je pozdravio načelnik općine gosp. Leo Katić i upoznao sa bogatom poviješću i sadašnjim trenutkom otoka. Veliku zahvalnost dugujemo Leu, koji je cijelo vrijeme boravka na Lastovu bio izuzetan domaćin, brinuo o svakom detalju programa i ukratko, u mnogome pridonio da se osjetimo dobrodošli.

Jedno večer smo prisustvovali premijeri „Lastovskog kneza“, scenskog događanja o povijesti i kulturnom nasljeđu Lastova kojega su zajedno osmislili pok. Ivo i Brigita a Brigita je, usprkos dubokoj tuzi, uspjela smoći snage to događanje i realizirati.

Nije izostao ni lajonistički moto „We serve“. U humanitarnoj akciji koju smo organizirali tijekom boravka na Lastovu, uz prodaju autohtonih otočkih proizvoda i osobne priloge članova kluba, skupljen je zavidan iznos novaca koji je na skromnoj svečanosti naša Brigita zajedno sa načelnikom Leom Katić predala novodoseljenoj obitelji na Lastovu koji su usvojili dva dječaka od 8 i 10 godina.

Uz frešku ribu i odlično lastovsko vino miješale su se emocije, suze, pjesma i smijeh.

Hvala Lastovu, Brigiti, Leu i neka živi vječna uspomena na našeg Iva.

 

Galerija: