LC SPLIT POSJETIO KORISNIKE DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE LOVRET U SPLITU

LC SPLIT POSJETIO KORISNIKE DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE LOVRET U SPLITU

Predblagdansko druženje i darivanje u organizaciji LC Split

LC Split ne zaboravlja posjetiti i darivati korisnike Domova za starije i nemoćne. Ove godine izabrali su Dom Lovret te ga je 12. prosinca 2017. posjetila delegacija LC Split ruku punih darova za njegove korisnike.

Dom Lovret je u nadležnosti redovničke zajednice Školske sestre franjevke. Ova ustanova skrbi za 107 korisnika kojima pruža stanovanje i prehranu, brigu o zdravlju, njezi i osobnoj higijeni, usluge socijalnog rada i organiziranje slobodnog vremena. U izvaninstitucionalnoj skrbi Doma je oko 140 korisnika kojima se pruža pomoć i njega u kući te dostava ručka na adrese stanovanja.

U organizaciji predsjednika Nikše Prezzija i Siniše Tartaglie, članovi LC Split proveli su zanimljivo popodne družeći se s našim “seniorima”. Uočili su primjerenu pažnju časnih sestara prema korisnicima Doma koji imaju samo riječi hvale za njih. Ugodna atmosfera upotpunjena je pjesmama koje su korisnici Doma otpjevali kao dobrodošlicu. Obradovali su ih odjevni predmeti i medicinske potrepštine za kojima su izrazili potrebu.Naravno, da blagdani ne mogu bez “slatkoga” pa su se osladili kolačima i drugim slatkišima koje su im Lajonsi pripremili.

Lijepo je bilo nekome biti dio blagdanskog ozračja, posjetiti i darivati te dobiti osmjehe i radost zauzvrat!

 

Galerija: