LC SPLIT OSIGURAO DONACIJU OD 40 000 KN ZA DJECU IZ DJEČJEG DOMA MAESTRAL IZ SPLITA

LC SPLIT OSIGURAO DONACIJU OD 40 000 KN ZA DJECU IZ DJEČJEG DOMA MAESTRAL IZ SPLITA
U organizaciji LC Split doniran ukupni prihod vaterpolo utakmnice Hrvatska-Srbija
 
U Splitu je od 15.-18. veljače 2018. godine održan Europa Cup na kojem su sudjelovale reprezentacije Hrvatske, Srbije, Grčke, Nizozemske i Malte. Turnir je organiziran kao novo natjecanje, pod pokroviteljstvom Europske vaterpolo federacije. U dogovoru s Hrvatskim vaterpolo savezom i Službom za sport grada Splita, Lions klub Split je  predložio da turnir, osim sportskog, ima i humanitarno značenje. Stoga je dogovoreno da se prihod s najatraktivnije utakmice, Hrvatska-Srbija, usmjeri LC Split koji trenutno provodi veliku humanitarnu akciju za pomoć Dječjem domu „Maestral”. Turnir je bio izvanredno medijski praćen (Slobodna Dalmacija, Radio Split, Radio Dalmacija, Sportske novosti, internetski portali i drugi), a za vrijeme utakmica atmosfera i cjelokupni ambijent na bazenu su bili izvanredni, bez i najmanjeg incidenta. U dogovoru s organizatorom i ravnateljicom Doma Maestral Veronikom Perić realizirana su slijedeća događanja:
15. veljače djeca iz doma „Maestral”-Kaštela s odgajateljicom su prisustvovali utakmici Hrvatska – Grčka (neki od njih bili su prvi put na bazenu, a neki su prvi put gledali vaterpolo u „živo”). 
 
16. veljače djeca iz doma „Maestral”-Split s odgajateljicom su prisustvovali utakmici Hrvatska – Nizozemska te su se nakon utakmice fotografirali s igračima naše reprezentacije (neki su tražili i dobili potpise igrača na hrvatskoj zastavi). 
 
17.  veljače prije početka utakmice Hrvatska – Srbija, predsjedniku LC Split Nikši Prezziu svečano je, pred prepunim tribinama bazena na Poljudu,  uručen ček u iznosu od 40.000 kn od strane predsjednika Hrvatskog vaterpolo saveza  Predraga Slobode i glavnog tajnika HVS Renata Živkovića. 
 
LC Split nastavlja s prikupljanjem pomoći za Dječji dom Maestral te poziva sve ljude dobrog srca da pomognu djeci bez roditeljske skrbi.
 
Galerija: