LC OSIJEK 25. DODJELA NAGRADA NAJBOLJIM STUDENTIMA

LIONS CLUB OSIJEK
25. DODJELA NAGRADA NAJBOLJIM STUDENTIMA
 
Četvrt stoljeća prošlo je od prve, danas stožerne, akcije članova Lions cluba Osijek – nagrađivanja najboljih studenata svih sastavnica Sveučilišta „Josipa Jurja Strossmayera“. Dakle, prije točno 25 godina u Lions clubu Osijek rodila se ideja o još jednoj značajnoj dobrotvornoj aktivnosti, ovoga puta ne u prikupljanju pomoći potrebitim institucijama i pojedincima za vrijeme Domovinskog rata, na što su članovi ovog osječkog Kluba u prvim godinama svoga postojanja bili u potpunosti orijentirani. Bilo je to vrijeme ozbiljnijeg stasanja osječkoga Sveučilišta i pogleda u budućnost okrunjenu znanjem i ambicijama mladih ljudi. Ideju je pokrenuo današnji pastguverner našega Distrikta i jedan od čarter članova Lions cluba Osijek Radoslav Galić.
 
I tako je krenula ova danas iznimno cijenjena i opće društveno priznata akcija osječkih Lionsa, u tradicionalnoj suradnji s Lions clubom Đakovo, te u prvim godinama i s Lions clubom Slavonski Brod. Danas su uz nositelja akcije Lins club Osijek u iznimno korektnoj i uspješnoj suradnji i članovi Lions cluba Đakovo.
 
U tih proteklih 25 godina nagradili smo više od 550 studenata osječkoga Sveučilišta novčanim nagradama (ove godine 1.000,00 kuna) i posebnim pisanim priznanjem. Ta simbolična nagrada čini nas posebno zadovoljnima radosnima, jer smo uvjereni kako i to priznanje mladim budućim akademski obrazovnim građanima znači dodatni stimulans za daljnje napredovanje u završetku školovanja i budućem zaposlenju. A najveći dio onih koji su dobili to priznanje ranijih godina već su iznimno priznati stručnjaci u svojim djelatnostima ne samo na području grada Osijeka i Đakova, ili Osječko-baranjske županije, nego i izvan granica naše domovine.
 
Ovogodišnja dodjela nagrada studentima obavljena je već tradicionalno na prigodnoj svečanosti u auli Rektorata Sveučilišta, u nazočnosti slavonskih pastguvernera (Antuna Tucaka, Šime Nevidala, Radoslava Galića i Darka Angebrandta), viceguvernera našeg Distrikta Joze Berečića, te brojnih Lionsa iz Osijeka i Đakova. Razumljivo svečanost su uveličali i predstavnici osječke akademske zajednice, na čelu s rektorom Sveučilišta „J.J.Strossmayera“ prof.dr. Vladom Gubercem, koji je nadahnutim riječima čestitao svojim studentima i zahvalio Lions klubovima Osijek i Đakovo na održavanju ove iznimno dragocjene aktivnosti. Ovom prigodom svakako treba spomenuti i vrlo zapažen uvodni govor aktualnog predsjednika Lions cluba Osijek Vjenceslava Arambašića.
 
Spomenimo napokon i ovogodišnje laureate. To su: DOROTEA HORVAT, 
studentica Akademije za umjetnost i kulturu, MATEA STJEPANOVIĆ, studentica Ekonomskog fakulteta, HELENA EREŠ, studentica Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, MATEJ DŽIJAN, student Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, JOVANA TIHOMIROVIĆ, studentica Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, LUCIJA VOLODER, studentica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, ANDREJA OBERLING, studentica Filozofskog fakulteta, TIN VUJČIĆ, student Građevinskog i arhitektonskog fakulteta, MARIJA OLUJIĆ, studentica Medicinskog fakulteta, IVANA MAĐAREVIĆ, studentica Pravnog fakulteta, ANA TRIPLAT, studentica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, NERA VUIĆ, studentica Odjela za biologiju, IVAN PROLOŠČIĆ, student Odjela za fiziku, KLARA ILIČIĆ, studentica Odjela za kemiju, BARTOL BOROZAN, student Odjela za matematiku i ANTUN NIKOLIĆ, student Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu. U ime nagrađenih studenata zahvalila se organizatorima studentica biologije Nera Vuić.
Š.
 
Galerija: