LC Mursa - Šarana jaja bojama grada

Šarana jaja bojama grada

 

Već tradicionalno sudjelovanje LC Mursa i LC Kuna na velikoj gradskoj manifestaciji povodom blagdana Uskrsa, svake godine iznenadi raskošnim rukotvorinama, kolačima, različitim slavonskim delicijama, prikazom starih zanata i prije svega uzbuđenjem i pozitivnom atmosferom na glavnom osječkome trgu, Trgu Ante Starčevića.

U subotu, 19. ožujka izložile smo naše rukotvorine koje smo u maloj Mirjaninoj radionici izrađivale više od mjesec dana. Bilo je tu svega; od šarenih jaja, zečića,  košarica, jednom riječju, razigrani Uskrs. Iznenađenje s toplim kiflicama je priredila naša Vlasta i privukla brojne posjetitelje upravo na naš štand. Svaka od nas je iskoristila priliku malo pobjeći i razgledati prepuni trg. Ljepota i šarenilo izrađeno maštom i preciznošću vještih ruku, jednostavno nas je ostavilo bez daha. Predstavnici različitih manjina oduševili su nas svojim običajima i izlošcima. Jednostavno su opet dokazali koliko smo bogati u različitosti i sličnosti.

Danas će se donijeti odluka o budućem hrvatskome gradu, prijestolnici europske kulture za 2020. godinu. Osijek je jedan od kandidata. Dok sam zadivljeno promatrala svu tu ljepotu tradicije, ljude u nošnjama, razdraganu djecu, plesače na podiju, znala sam da imamo šansi. Pomislila sam bez obzira na ishod: „Bilo bi lijepo za naš Osijek da je svaki dan Uskrs!“

 

24.3.2016. godine                                                                                      Nada Arbanas PDG

 

 

Galerija: