LC MURSA OSIJEK - SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA POSTER MIRA POD MOTOM “LJUBAZNOST” – 2018./2019.

LC MURSA OSIJEK -SVEČANO OTVORILEA IZLOŽBA POSTER MIRA

POD MOTOM “LJUBAZNOST” – 2018./2019.

 

U petak, 09.11.2018. s početkom u 19:00 sati otvorena je ovogodišnja izložba Poster mira 2018./19. pod motom „Ljubaznost“.,naša tradicionalna distriktualna akcija.

Obzirom na visoku razinu kvalitete radova i angažman brojnih učenika, mentora i lionsa diljem RH, povjerenstvo ovogodišnjeg natječaja imalo je zahtjevan zadatak izabrati one najbolje.

Od ukupno 132 pristigla rada, nagrađeno je četiri rada. Prvo mjesto osvojila je Patricia Perak (8.a, OŠ Ladimirevci), drugo Anna Borevac (8.d, OŠ Ljudevita Gaja, Sarvaš), treće Silvana Đokić (8.b, OŠ Hinka Juhna, Podgorač), četvrto a) Marija Janžek (Odgojno-obrazovna skupina 9, Centar za odgoj i obrazovanje ‘‘Ivan Štark‘‘, Osijek) i četvrto b) Tomislav Benkotić (učenik s oštećenjem vida, 6.c razred OŠ Frana Krste Frankopana, Osijek).

Predsjednica LC-a Mursa Osijek Irella Bogut naglasila je kako je ovo 31. put da se ‘‘Poster mira‘‘ održava diljem svijeta te da se ove godine obilježava dvadeset godina od osnutka LC-a Mursa Osijek te sto godina djelovanja lionsa u svijetu.

O ovogodišnjem su ‘‘Posteru mira‘‘ govorili i predsjednica povjerenstva Ivana Boca Vrućina, koja je pohvalila svu djecu čiji su radovi pristigli na natječaj, kao i član povjerenstva Marko Šošić.

Pastguvernerica Lions distrikta 126 Hrvatska Nada Arbanas iz svoga je bogatog iskustva posvjedočila o važnosti promišljanja djece osnovnih škola o temi mira i ljubaznosti. ‘‘Želim zahvaliti djeci iz cijele Hrvatske koja su s toliko ljubavi i u svim mogućim tehnikama, slikala ove radove, jer u tim su trenucima razmišljala o dobroti, ljubaznosti, miru, ljubavi među ljudima, a to je nešto što bi sve nas trebalo vezati. Ova je izložba možda mali korak, ali kad zamislimo da u 180 zemalja svijeta tisuće djece istodobno crta i razmišlja na ovaj način, onda shvaćamo kako smo nova velika snaga budućnosti‘.

Zato svijetlimo ljubaznošću oko sebe kako bi djeci i mladima bili snaga, poticaj i uzor. SVJESNOST JE SVJETLOST.   

Brojni mediji popratili su ovogodišnje otvorenje izložbe, a tv, radijske i priloge iz dnevnog tiska možete vidjeti na sljedećim poveznicama:

Slavonska televizija

https://www.youtube.com/watch?v=NOexVdfpLUA

Radio Osijek

http://radio.hrt.hr/radio-osijek/clanak/poster-mira-kindness-matters-ljubaznost/183083/

Glas Slavonije

http://www.glas-slavonije.hr/381431/3/Lionsi-nagradili-pet-ucenickih-radova-o-temi-Ljubaznost

Osječka televizija, TV KOKTEL

https://www.youtube.com/watch?v=Ddvhj4wsPlI

 

 

Galerija: