LC Luce iz Šibenika u udruzi "Aurora" - akcija "1200 ruku 1200 poklona"

LC Luce iz Šibenika u udruzi "Aurora" - akcija "1200 ruku 1200 poklona"

Članice LK LUca iz Šibenika dana su  17.12. 2016 godine  darivale djecu iz Udruge „Aurora“ Šibenik prigodnim poklonima i na i taj način se pridružile zajedničkoj akciji svih Lions klubova Hrvatske pod nazivom „1200 ruku za 1200 poklona“ . Cilj  akcije  je osigurati po jedan poklon paket koji će složiti svaki član Lionsa Hrvatska, predati ga potrebitoj osobi i provesti sat vremena s njom.

Udruga Aurora okuplja djecu i mlade s cerebralnom i dječjom paralizom te tjelesnim  invaliditetom koja pohađaju redovne vrtiće, škole ili fakultete, te se osim po pomoći pri kretanju ne razlikuju od svojih vršnjaka. Svako dijete tj. njih 17 izrazilo je osobne želje za božićni poklon , a članice kluba su rukovodeći  se njihovim željama  dostavile vesele poklone.  Druženje djece i članica LC Luca se održalo u prostorijama Medicinsko-kemijske  . Osim zabave i druženja razgovaralo se i o problemima koje navedena udruga ima u svom radu kao što su : nedostatak  financijskih sredstava, neadekvatan prostor udruge , potreba za fizioterapeutom  i defektologom rehabilitatorom ….itd. Najveći djelom djeca dobiju potrebne terapije i radionice zahvaljujući entuzijazmu roditelja.

 Učenice Medicinske  škole  Nera Vrcić i Katarina Krnić su prigodnim božićnim pjesmama razveselile djecu koja su se rado zapjevala s njima .Članice Lions kluba ispekle  su  kolače , pa je druženje bilo potpuno i veoma prisno te je najavljena i daljnja suradnja ove dvije udruge.  

 

Galerija: