LC Luce iz Šibenika proslavio 15 obljetnicu postojanja

LC Luce iz Šibenika proslavio 15 obljetnicu postojanja
 
Članice Lions klub Luca  su u subotu 10.lipnja  održale svečanu sjednicu povodom 15 godina rada u Gradskoj vijećnici, a nakon toga i humanitarnu večeru od koje će sav prihod otići za Udrugu Aurora.  Proslavi su se članicama Luca priključili i brojni gosti : naša draga kuma PDG Antonija Uglešić, PDG Borben Uglešić  , Lionsi z Splita, Varaždina i Trogira kao i  predstavnici Rotary i Inner Wheel kluba iz Šibenika.
Lions klub Luca osnovan je 14. lipnja 2002. kada je održana i Potvrdna svečanost kojom je klub postao dio višemilijunske lajonističke zajednice osnovane 1917. godine u SAD-u, a sve s ciljem promicanja tolerancije, miroljubivosti i međusobnog pomaganja u prilikama kada je to narodima ili pojedincima cijele zemaljske kugle potrebno. Nije mala stvar proslaviti 15 godina rada i kad smo vidjeli DVD snimljen ta tu priliku postale smo svjesne koliko smo toga prošle. Na svečanoj sjednici smo imali prezentaciju, primili smo novu članicu tako da nas je sad ukupno 18. Teško je pobrojati brojne humanitarne aktivnosti koje su članice ostvarile od samog osnutka pa do danas. Prvu donaciju u iznosu od tri tisuće kuna, koje su ‘Luce’ su ostvarile prodajom uskršnjih rukotvorina, predale su Ginekološkom odjelu Šibenske bolnice za uređenje dnevnog boravka u rodilištu.
Uz niz humanitarnih svečanih balova, večera, koncerata i domjenaka, ‘Luce’ su pomagale siromašnijim sugrađanima, bolesnoj djeci i njihovim roditeljima, prodavale kolače za Božić u dobrotvorne svrhe, pomagale su djeci dijabetičarima, angažirale se oko prikupljanja pomoći rodbini poginulih vatrogasaca na Kornatima, Udruzi za terapijsko jahanje ‘Pegazus’, Udruzi za oboljele od multiple skleroze te brojnim drugim udrugama.Valja istaknuti nabavku aparata za korekciju govora za djecu dječjeg vrtića ‘Jutro’ kao i kupnja elektrostimulatora za oboljele od multiple skleroze. Ujedno, članice ovog kluba pokrenule veliki gradski projekt obnove Šubićevca pod nazivom ‘Vratimo stari sjaj Šubićevcu’ te su uredile i financirale dječje igralište prigodnim rekvizitima što je, kako kažu, možda najznačajniji projekt koji su pokrenule, skrečući njime pozornost gradskih vlasti na potrebu uređenja šume Šubićevac i vraćanje Šubićevcu njegov nekadašnji sjaj i značaj za građane Šibenika.
Na Božić 2013. Kazalište u Šibeniku dobilo je na poklon rampu za invalide. Rampa se može montirati po potrebi na zapadnom ulazu u Kazalište što omogućava osobama s invaliditetom posjet kazalištu i gledanje predstava iz partera. Rampa je koštala 24 tisuće kuna.
2016. godine članovi obaju šibenskih klubova odlučili su ponovo zajednički prikupljati humanitarna sredstva, pod motom ‘zajedno smo jači’. Ovaj put su u svibnju iste godine organizirali humanitarnu večer nakon koje su OŠ Jurja Šižgorića kupili digitalni logopedski set Berlinger za potrebe 48 djece u tretmanu logopeda škole vrijedan 18 tisuća kuna.
Svojim nesebičnim i kontinuiranim radom Luce su tijekom 15 godina svoga postojanja prikupile više od 200 tisuća kuna što je bilo donirano, udrugama, pojedincima ili gradskim, odnosno državnim institucijama.
 Županija šibensko-kninska je ove godine Lions klubu ‘Luca’ dodijelila nagradu Grb županije za 15 godina humanitarnog rada, što je odlična uvertira za  subotnju humanitarnu večeru.
 
Galerija: