LC LENUCI U AKCIJI – Otpad i umjetnost

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor, Općina Topusko održano je predavanje o otpadu kao vrijednom materijalu koji može poslužiti za razne svrhe pa tako i za izradu pravih malih umjetničkih djela.

U radionici su sudjelovala 4 razreda - 3a i 3b te 4a i 4b, ukupno 50 djece. Nakon predavanja usljedila je radionica u kojoj su na zadanu temu: moje mjesto, svemir, livada, šuma, moj pas, moja najdraža životinja, šuma, podmorje ,vaza puna cvijeća, najdraži cvijet, moja kuća učenici od raznih otpadnih materijala: tekstil, koža, papir, karton, plastika uz pomoć voditeljice radionice izv.prof. dr.sc. Sanje Kalambura i profesora izradili mala umjetnička djela.

 

Cijelu našu priču podržao je načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić te je sudjelovao na radionici zajedno s direktoricom Komunalnog poduzeća.

Projekt je to kojim LC Lenuci pokreće aktivnosti koje ukazuju na sve veći problem otpada u okolišu ali i na činjenicu da je otpad vrijedna sirovina. Na kraju smo se svi osvježili sokićima i keksićima koje je darovao naš klub. Slike ipak govore više od riječi.

Vidimo se na sljedećoj radionici i uskoro informiramo o nastavku našeg projekta.

 

Družimo se i služimo.

 

We serve.

Anđeli humanosti.

LK Lenuci Zagreb.

Galerija: