LC Karlovac i LC Kontesa Nera - ZA SVAKOGA PO NEŠTO – KARLOVCU S LJUBAVLJU

ZA SVAKOGA PO NEŠTO – KARLOVCU S LJUBAVLJU

„Glazbom do glazbene sobe“

Lionsi Regije sjever krenuli su 13.06.2017.g. u humanitarno događanje „Za svakoga po nešto – Karlovcu s ljubavlju“, projekt koji je pomno planiran duže vrijeme. Ciljevi projekta su: oživiti rad i djelovanje Lions Kluba Karlovac (osnovanog 08. lipnja 1996. godine), posjet „Prolazu Krešimira Džebe“ člana LC Zagreb i pri tome pomoći tamo gdje je potrebno. Cijelom događanju priključilo se  Društvo Karlovčana u Zagrebu.

Sve je krenulo nedugo nakon što je Grad Karlovac počastio poznatog novinara i publicistu Krešimira Džebu imenovanjem jednog prolaza njegovim imenom. Potaknuti tom gestom LC Kontesa Nera zajedno sa LC Karlovcem i Regijom sjever odlučila je organizirati posjet tom prolazu uz prigodno obilježavanje i sjećanje na člana LC Zagreba. Realizacija je rezultirala nizom zanimljivih suradnji i otkrića u Karlovcu. Tako je posjeta prolazu proširena s vožnjom po Kupi na drvenoj žitnoj lađi „Zora“, replici 25 metara dugog povijesnog broda za prijevoz žita kakav je u 18. stoljeću plovio od Temišvara do Karlovca. Lađa je pod upravljanjem socijalna tvrtka Aurora Colapis d.o.o. u vlasništvu udruge Zvono uz Kupu. Nastavak druženja slijedio je u slatkovodnom akvariju – AQUATIKA, koji svakom posjetitelju pruža jedinstven doživljaj podvodnog svijeta, pravom malom europskom biseru.

Kruna cijelog humanitarnog događanja bio je koncert, čija je plemenita svrha bila pomoć Centru za pružanje usluga zajednici „Vladimir Nazor“ u opremanju glazbene sobe, koja će stvoriti inspirativno ozračje i uvjete za glazbeni razvoj djece i mladih – korisnika usluga centra. Razdragana publika na koncertu mogla je primijetiti, da su izvođači bili nagrađeni poklonima djece Centra „Vladimir Nazor“, originalnim slikarskim radovima djece izrađenih u umjetničkoj radionici akademskog slikara Tanaya – dar Povjerenstva za borbu protiv mržnje i nasilja i pladnjevima sa znakom lionsa poklon tvornice Kordun d.o.o. iz Karlovca. Nezaboravno događanje je zaokružilo druženje uz večeru u „Centru Vladimir Nazor“.

Cijelo događanje prošlo je u ugodnom ozračju i druženju, sklapanju novih poznanstva i prijateljstva i otvaranjem vrata LC Karlovca novim zainteresiranim članovima i članicama, te najvažnije približilo otvaranje glazbene sobe Centra za pružanje usluga zajednici „Vladimir Nazor“.

Svi smo zajedno spoznali da Lionsima Karlovca treba pomoći i nastavit ćemo.

Hvala svim donatorima, izvođačima i posjetiteljima na podršci projektu „Za svakoga po nešto – Karlovcu s ljubavlju“.

Zagreb, 15, lipnja 2017.g

Galerija: