LC Agram održao godišnju skupštinu - potvrdio svoju opstojnost i utvrdio dobre planove za budućnost

LC Agram održao godišnju skupštinu i potvrdio svoju opstojnost i utvrdio dobre planove za budućnost

 

LC Agram postoji!  Postoji, postojao je i postojat će!

I to smatram kao vrhunaravno dostignuće svog dvogodišnjeg mandata, koji je počeo u jednom nelionskom okruženju, koji je kako izvrsno kaže PDG Nada Arbanas u svom obraćanju i čestitci bio „posrnuli klub, na određeni način izgubljen klub u Lions zajednici RH.“ I to je najbolji mogući opis tadašnjeg stanja. Klub je bio gotovo pred raspuštanjem, nestajanjem, nakon 15 godina postojanja, 11 gala diplomatskih balova i puno drugog što se u neka bolja vremena radilo.

Ipak tri entuzijasta Goran Zečević, prof. dr. Gruden i ja odlučili smo ne predati se i pokušati sačuvati i u potpunosti obnoviti klub. I to nam je uspjelo. 23. lipnja 2015 primili smo pet novih članova: Vlatku Nadramiju, prof. dr. Mirka Koršića, Ivana Drešara, Tihomira Dmitrova, i Ivana Oreškovića. I klub je malo po malo počeo funkcionirati. Uz veliku pomoć u početku guvernara Dražena Melčića i predsjednice zone Rebeke Mesarić Žabčić, kako u pronalaženju novih kvalitetnih članova tako i kroz predavanja o lionismu i mnoštva praktičnih savjeta. Sva se ta aktivnost odvijala kroz mjesečne sastanke u rujnu, listopadu, prosincu 2015.

Studeni je bio obilježen svečanim božičnim koncertom Vitomira Ivanjeka u organizaciji Gorana Zečevića, te domjenkom sa lutrijom i nagradom - slikom, ulje na platnu slikara Mladena Bolfeka. Prihod je bio namijenjen Domu za djecu u Nazorovoj, a frizerski studio Danica je donirao šišanje za sve štićenike Doma.

Već 18. ožujka primili smo osam novih članova koji su dodatno ojačali klub. Charter za nove članove vodio je guverner Dražen Melčić, te smo se nakon svečanog dijela preselili u klub Drage Diklića gdje su novi članovi organizirali domjenak te proslavili svoj prijem u odličnom druženju uz orkestar Drage Diklića.

Uz pripremu za godišnju skupštinu nastojali smo dodatno ojačati članstvo, a na moje veliko zadovoljstvo nekoliko starih članova izrazilo je želju da se ponovo uključi u rad kluba te ih večeras srdačno pozdravljamo. Dobro nam došli Ranko, Hrvoje, Radovane! Pozdravljamo i potencijalne nove članove Simu, Slobodana, Vladimira jr. Dakle očekujemo Lions godinu završiti s 25 člana koje ćemo i formalno primiti na zadnjem sastanku ove lions godine, pred kraj lipnja.  Želju da se priključe kao aktivni članovi kluba su izrazila i tri kvalitetna potencijalna nova člana koji su činili ekipu jedrilice LC Agram. Morate se složiti povećanje članstva za više od osam puta u vremenskom razdoblju manjem od jedne godine je hvale vrijedan rezultat. Vrlo sam sretan i ponosan zbog toga.

Od akcija smo učestvovali i u akciji Distrikta „Jedrima protiv droge“, najznačajnijoj distriktualnoj godišnjoj akciji gdje smo imali svoju jedrilicu LC Agram. Tihomire hvala ti, ti si bio nosilac.

I to još nije sve…Ako se sjetimo povijesti lionisma počeci su bili posvećeni humanitarnoj djelatnosti prvenstveno prema slijepim i slabovidnim osobama…pa tako želimo i zatvoriti ovaj ciklus.

11. lipnja održavamo akciju pod nazivom „Pogled kroz drugu dimenziju ljubavi“ sa Dramskom skupinom Saveza slijepih u jednom, nadam se događaju koji će se dugo pamtiti, a koncipiran je kao interaktivno predavanje prof. dr. Grudena na jednu provokativnu temu kao uvod u kabaretsku predstavu slijepih glumaca „A, kako vi vodite ljubav?“. Sav prihod namijenjen je Savez slijepih i slabovidnih osoba.

Možda smo mogli i više. Da možda…ali ipak trebalo je proći vrijeme da se svi bolje upoznamo, da počnemo djelovati kao jedinstveno tijelo i nastojati činiti dobro i samo dobro. Na tome ću raditi i svesrdno doprinositi u nadi da će LC Agram zablistati u punom sjaju i povratiti staru slavu koju je dugo uživao u našem lionističkom svijetu.

Gospodine novi predsjedniče od 1. srpnja klub nastavlja pod tvojim rukovodstvom, te se nadam da je godina 2016/17. ona u kojoj će ponovo jedan sada veliki klub učiniti mnogo u našoj misiji da služimo i pomažemo onima kojima je najpotrebnije.

I preostaje mi samo da završim početnom rečenicom: LC Agram postoji! Postoji, postojao je i postojat će!

I našim tradicionalnim pozdravom,

 

We Serve!

Mi služimo!

 

Zlatan Kovač

Predsjednik 2014/16.

 

U Zagrebu, 11.05.2016.

 

Galerija: