LAS VEGAS 2018-KONVENCIJA LCI

LAS VEGAS 2018-KONVENCIJA LCI

Dragi prijatelji, lionsi!

Vratila sam se iz Las Vegasa gdje sam bila na edukaciji za lidere, guvernere u Lions internacionalnoj organizaciji. Bilo nas je 700 iz cijelog svijeta, a radili smo podijeljeni u grupe. Moja grupa bila je sastavljena od lionsa iz Turske, Kanade, Amerike, Slovačke, Rumunjske, Estonije, Rusije, Bugarske i mene iz Hrvatske. Voditelj edukacije bio je Nesim Levi iz Turske. Edukacije traju 4 dana, svaki dan od 9 do 17 h. (od 25.07-29.07.2018).

Po završetku edukacija, počela je Lions Konvencija 2018 i trajala je naredna 4 dana. U sklopu Konvencije, provedeni su i izbori za dužnosnike u Inernacionalnom Lions pokretu, a izabrana predsjednica LCI za godinu 2018./19. je gospođa Gudrun Yngvadottir, prva žena predsjednica Udruge u 101 godini postojanja. Imala sam priliku predstaviti joj se i u ime svih nas poželjela sam joj sreću i uspjeh u novoj lions godini i uputila joj poziv da nam dođe u posjet u vrijeme održavanja naše regate: „Jedrima protiv droge 2019“. Držim da realno možemo očekivati njen posijet. Ona zna za nas, prepoznaje Hrvatsku kao dobru zemlju članicu Lions internacionalnog pokreta te je izrazila toplo i vrlo željeno „DA“ za posjet našem D 126 Hrvatska.

Nakon Konvencije veliko veselje svakog lions člana izaziva Parada nacija, u kojoj učestvuju sve zemlje prisutne na Konvenciji noseći svoja nacionalna obilježja. Taj spoj naroda, simbola, raznolikosti odjeće i zastava koje se pronose, kao i brojnost  i snaga koju tada spoznamo gledajući nepreglednu kolonu ljudi, izaziva u svakom od nas prisutnih ogroman entuzijazam i ponos što pripadamo ovoj velikoj svjetskoj internacionalnoj organizaciji od 1.500.000 članica i članova. Nas, hrvatskih lionsa na Paradi  je bilo troje, ali crveno bijele kockice snažno određuju svojim vizualnim identitetom našu prepoznatljivost... Uz mene, na Paradi nacija bile su Vesna Boinović Grubić, članica LC Lenuci i Drinka Vucelić-Pocrnić, kandidatkinja za lions članicu. Zahvaljujem im se na sudjelovanju u ime svih nas iz D 126 Hrvatska.

U Las Vegasu sam nakon vođenih priprema i edukacija, zaslužila certifikat za lidera distrikta jer posjedujem viziju i unutarnji entuzijazam koji mi služi da naučena znanja i alate primijenim na uspješno provođenje ciljeva koje smo kao tim postavili.

Naši postavljeni ciljevi u D 126 Hrvatska  za godinu 2018./2019. su:

  • primanje 120 novih članova
  • poticanje i osnaživanje Leo članstva, te transfer znanja i ideja između Leo članova i lionsa
  • predviđeno osipanje članstva: ne veće od 82 člana.
  • novi lions klub s muškim članstvom
  • LCIF projekt: želimo postići standard uplate na bazi 1/godina, po svakom članu u klubu do 10 USD, kao i promicanje donatorskih uplata u ovaj fond.
  • želimo jako i strukturirano žensko članstvo koje je u D 126 Hrvatska na dobroj postotnoj razini od 48%.
  • prepoznavanje lidera među nama i organiziranje edukacija za lidere.

Liderstvo / vođenje moguće je samo jakom sinergijom svih nas strukturiranih u timove (GLT; GST; GMT). Samo timski rad može dovesti do ostvarenja ciljeva.

Za vrijeme edukacija u Las Vegasu, motivacijski govornici bile su nam iznimne osobe:

  • Nadia Commaneci iz svijeta sporta
  • Sanjay Gupta, neurokirurg i savjetnik za zdravlje na CNN
  • G. Bush Junior, 43. predsjednik USD, političar

Svo troje imaju bogato životno iskustvo i poruku: Nama se da!

Pozivam vas da zajedno postignemo ciljeve koje smo odredili. Pozivam vas da koristimo potencijal organizacije u kojoj smo članovi i svoj entuzijazam kako bismo svijet u kojemu jesmo učinili približno idealnim društvom.

Pozivam vas da svojom svjesnošću djelujete tako da razbijate predrasude!

Pozivam vas da zajedničkim radom služimo!

Pozivam vas na svjesne odluke. Samo svjesna osoba može naći pravi put.

Svjesnost je svjetlost!

Pozdravljam vas našim pozdravom:

WE SERVE!

Sanja Paprenjak, Guvernerica D 126 Hrvatska

Galerija: