Izvješće o boravku guvernera Districta 126 Hrvatska, Mladena Kajganića u Splitu, Regija Jug, od 08.-10.11.2017.god.

Izvješće o boravku guvernera Districta 126 Hrvatska, Mladena Kajganića u Splitu, Regija Jug, od 08.-10.11.2017.god.

Pored radnog dijela sastanka sa klubovima Guverner je obišao staru jezgru grada Splita – Dioklecijanovu palaču, tvrđavu Klis te posjetio župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana. Pri susretu sa Županom izvijestio o Lionismu u Hrvatskoj i svijetu, te je Župan dao punu podršku te zamolbu da ga se i dalje poziva na humanitarne koncerte i akcije koji se budu održavali u Županiji.

Uz nazočnost guvernera Districta 126 Hrvatska, Mladena Kajganića, ZC Ksenije Mrković i predsjedavajuće Regije Jug Vinke Mitrović, uz zajedničko druženje i večeru u Hotelu Park održani su sastanci sa Lions Club Dioklecijan i Marjan. Sastanak je protekao u ugodnom druženju, razmjeni iskustava o čemu je Guverner izvijestio klubove o stanju Districtu 126, o  Konvenciji u Chicagu na kojoj je mala delegacija iz Hrvatske bila prisutna. U organizaciji LC Dioklecijan članica kluba dr. Ivana Unić Šabašov je održala predavanje o dijabetesu.

Održana je Sjednica Regije Jug u Hotelu President u Solinu dana 10.11.2017.god. kojoj su predsjedavali Guverner Mladen Kajganić, Vinka Mitrović i Elvis Dadić. Sjednici su nazočili past guverneri: Goran Šarić, Branko Dragičević, Antonia Uglešić i Borben Uglešić,  KOO za GST Vesna Boinović Grubić, svi predsjedavajućih zona Dadić, Mrković, Vicelić i Jerak, te predstavnici Lions klubova SV. Vlaho, Dubrovnik, LC Split, Split, LC Marijan Split, lions klub Dioklecijan Split,  Lions klub Salona Solin, Lions klub Luca Šibenik,Lions klub Šibenik Šibenik, Lions klub Zadar.

Predsjednici regija su podnijeli izvješće o poduzetim akcijama u klubovima, te pozvali sve zainteresirane Lionse na slijedećim akcijama koje će se održati povodom Martinja u Šibeniku, prodaje vina u Dubrovniku te zajedničke božićne večere u Splitu, te o poduzetim radnjama na organizaciji zajedničkog koncerta svih klubova regije radi nabavke opreme za pomoć dobrovoljnim vatrogasnim društvima Dalmacije. Koncert bi se održao u travnju 2018. godine. Očekuje se pokroviteljstvo predsjednika Vlade, televizijski prijenos koncerta uz call centar te se poduzimaju sve moguće radnje na realizaciji. Prihvaćen je Poslovnik Regije Jug uz dopune članka 3. i 7. za izbor drugog Vice guvernera, izabrano je Izborno povjerenstvo u sastavu Vicelić, Dadić, Jerak, tajnica Mrković, te je određen rok da se postupak predlaganja kandidata od strane klubova provede do 15.12.2017.god., da klubovi glasaju o prijedlozima do 20.01.2018. i dostave prijedloge Izbornom  povjerenstvu, a postupak zbora u Regiji do 15.2.2018.god. kada bi se trebao sazvati sastanak Regije Jug.

Nadalje, provedena je rasprava vezano za članstvo kluba, o motivaciji i edukaciji članstva te mogućnost osnivanja novih klubova i aktivacija rada LC Narona i LC Trogir. Edukaciju održati uz predavanje PDG D. Melčića ili 2.VDG D.Ćuruvije. O novoj strategiji LCI Forward vezano za novu organizacijsku strukturu distrikta i kluba, te implementacija nove strategije putem Global Action Teama i njegovih sastavnica izvijestila je koordinator  GST Vesna Boinović Grubić. Jednoglasno je prihvaćeno izvješće vezano za organizaciju Božićne večere  za dan 08.12.2017. u Hotelu Park. Uz zajedničko druženje i šampanjac sastanke regije je potrajao do 20,00 sati.

DG Mladen Kajganić je izrazio zadovoljstvo obilaskom Regije JUG i najavio svoj dolazak još jednom u proljeće.

Galerija: