IPIP Dr. Jitsuhiro Yamada, predsjednik LCIF-a, sa suprugom sudjelovao na našoj 19. humanitarnoj međunarodnoj regati „Jedrima protiv droge" na Murteru

Prošlogodišnji internacionalni predsjednik LCI Dr. Jitsuhiro Yamada, sada predsjednik LCIF-a, sa suprugom i prevoditeljicom ponovo nam je, nakon godine i pol, ukazao čast i povjerenje i došao na našu 19. humanitarnu međunarodnu regatu „Jedrima protiv droge“, koja se održala 20.-23. travnja na Murteru.

Predsjednik Dr. Yamada je uživao puna 4 dana s nama i našim gostima.

Već prve večeri, u četvrtak, Dr. Yamada, supruga i prevoditeljica, iako su doletjeli iz daleka, pridružili su nam se na druženju posada, koje su priredile i ponudile specijalitete svoga kraja.

Dr. Yamada i njegova simpatična prevoditeljica Yoshiko Merz, koja je također bila u Dubrovniku na obilježavanju 25. godišnjice Lionsa u Hrvatskoj, jedrili su na regati oba dana, prvi sa miješanom posadom „Ah Sofia“, sastavljenom od polaznica edukacije na Europa Forumu u Sofiji, a drugi dan sa njemačkom posadom „Neo 1“.

Vrijedne članice LC Luce i LC Zadar su, obzirom da ona nije jedrila, za gđu. Yamada ta dva dana organizirale druženje, posjet i razgledavanje Šibenika i Zadra.

Dr. Yamada i supruga su se slikali sa svim Lionsima koji su oblikovali broj „100“ u znak obilježavanja 100. godišnjice Lionsa u svijetu. Na svečanoj večeri u subotu Dr. Yamada je supotpisao povelju bratimljenja našeg i rumunjskog Distrikta, a uručen mu je i ček s donacijom od 3.000USD od našeg Distrikta za LCIF.

Nedjelju, po završetku regate, Dr. Yamada, supruga i prevoditeljica, IPDG Dražen Melčić i surpuga su bili cijeli dan gosti Guvernera Distrikta Gorana Šarića i supruge u Splitu i Trogiru. Guverner Goran Šarić je svojim gostima pokazao maketu Splita koju je gradu donirao LC Split ali i druga mjesta na kojemu su splitski Lionsi doprinijeli uređenju svoga grada.

Na kraju je Guverner Goran Šarić pozvao svoje goste na ručak, gdje je bila prilika za korisne, interesantne i ugodne razgovore sa Dr. Yamadom o svim temama vezano na Lionse i na LCIF.

Na rastanku, Dr. Yamda se zahvalio na gostoprimstvu, izrazio svoje veliko zadovoljstvo ovom akcijom i organizacijom, brojem sudionika, obećao da će promovirati našu međunarodnu regatu i na kraju, najvio dolazak sa jednom japanskom posadom na godinu.

Galerija: