Guvernerica Vinka Mitrović sa članovima LC Zadar - Čestitke na još jednoj uspješnoj akciji

Guvernerica Vinka Mitrović sa članovima LC Zadar - Čestitke na još jednoj uspješnoj akciji

Netom nakon inauguracije i svečane prisege, naša nova guvernerica Vinka Mitrović došla je u Zadar na sastanak sa članovima Lions klub Zadar. Srdačno dočekana uz čestitke i cvijeće, guvernerica je u kratko izložila svoj program rada u narednoj godini objasnivši i svoj slogan Ostajemo zajedno! Uz pjenušac kojega je donijela, zadarskim je Lionsima poželjela uspjeh u daljnjim aktivnostima ohrabrujući ih u nastojanjima da prevladaju krizu u kojoj se trenutačno nalaze zbog osipanja članstva. S guvernericom je u Zadru bila i predsjednica Zone, Nera Stručić koja je ponudila svu svoju pomoć u daljnjem djelovanju zadarskog kluba.

Slučaj je htio da su Zadrani baš tog dana, u srijedu 1. srpnja,  okončali i jednu od svojih humanitarnih akcija - donaciju za Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja Mala kuća koja u Zadru djeluje u sklopu Udruge za pomoć ženi i djetetu Duga. Na sastanku Kluba stoga je u u toj prigodi bila i predsjednica Udruge Duga, ujedno socijalna radnica u skloništu Mala kuća, Adela Pece. Uz zahvalu za donaciju istakla je kako upravo posteljina, sredstva za osobnu njegu i potrepštine za čišćenje što im je donirao Lions kluba Zadar, konstantno trebaju ženama i djeci o kojima Mala kuća skrbi. U Zadru ta kuća djeluje od 2007. godine, broj zlostavljanih žena koje u nju dolaze varira, a uglavnom je riječ o ženama mlađe do srednje dobi koje često, prije nego potraže pomoć, godinama trpe nasilje.

Guvernerica je članovima Kluba čestitala na toj najnovijoj humanitarnoj akciji i poželjela da se drže njenog slogana, osnaže novim članovima i nastave sa svojim uspješnim djelovanjem.

O tome je izvijestio i zadarski.hr

https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/kalelarga/zadarski-lionsi-do...

Galerija: