Guðrún Yngvadóttir sa Islanda je kao prva žena izabrana za međunarodnu predsjednicu LCI!

Guðrún Yngvadóttir sa Islanda je na Konvenciji LCI u Las Vegasu kao prva žena izabrana za međunarodnu predsjednicu naše organizacije.

Lions Clubs International kao najveća svjetska humanitarna organizacija za svoju međunarodnu predsjednicu odlučila izabrati ženu, Guðrún Yngvadóttir sa Islanda.

Glavna tema naše nove predsjednice je „We serve“ Ostvareni ljudi iz cijelog svijeta vodili su našu veliku asocijaciju u više od 100 godina povijesti. Dok svaki međunarodni predsjednik donosi jedinstvenu perspektivu i stručnost Lions Clubs Internationalu, postoji (i uvijek će biti) jedna konstanta koja ujedinjuje sve službe: služenje. S time kao misli vodiljom, svaki je predsjednik posvećen pomaganju klubovima da povećaju svoje služenje, a time i njihov utjecaj na naše lokalne i globalne zajednice.

Njen predsjednički moto je „Beyond the Horizon“ (Preko Horizinta) Postoji svijet služenja koji čak i Lionsi još moraju dostići. Tijekom godine međunarodne predsjednice Gudrun Yngvadottir na čelu Lions Internationala, posegnuti ćemo unutar našeg distrikta, klubova i sebe kako bi postigli razine humanitarnog dobra koje svijet nikad nije vidio.

Fokus međunarodne predsjednice – Korištenje snage 1,4 milijuna Lionsa Programi i inicijative međunarodne predsjednice Guðrú Yngvadottir će biti usredotočene oko četiri ključna elementa koji su važni za unaprjeđenje naše asocijacije. 1) Unaprjeđenje članstva primanjem novih članova/ica 2) Pojačavanje razvoja rukovodećih vještina 3) Promicanje dobrog druženja Lionsa kao sredstvo za postizanje njihovog većeg zadovoljstva i služenja 4) Dijeljenje naših priča i informacija o našim humanitarnom aktivnostima u našoj lokalnoj zajednici

Međunarodnoj predsjednici je naročito stalo do potpune ravnopravnosti muških i ženskih članova/ica, na samo po brojnosti, nego prije svega i u zastupljenosti vođenju na svim razinama, od Distrikta, preko regija i zona do klubova.

Galerija: