Ekspedicija "Vlaji na Himalaji" uručila sredstva prikupljena na koncertu u organizaciji LC Salona obitelji poginulog Šerpe Angh Phua

Ekspedicija "Vlaji na Himalaji" uručila sredstva prikupljena na koncertu u organizaciji LC Salona obitelji poginulog Šerpe Angh Phua

Akcija “Vlaji na Himalaji” krenula je punom parom. Ekspediciju od 16 planinara, osim Stipe Božića i Vedrana Mlikote, čine Zagvožđani Vedran i Stipe Kristić, Teo Bartulović, Jakov Čagalj, Frane Mucić, Tonči Čagalj, Mijo Mlikota, Goran Lišnjić, Joško Čagalj i MateoM Stapić, iz Splita su krenuli Mladen Balić, Miro Dujmović i Ivo Miloš, a iz Zagreba Goran Sajko, Hrvoje Rupčić i Hrvoje Starčević.

Ekipa 12. rujna iz Zagreba otputovala za Istanbul, a od tamo su sretno sletjeli u Nepal , a zatim je krenula je prema 6.476 metara visokom himalajskom vrhu Mera Peak

Ekspediciji “Vlaja” pridružite će se sredinom uspona alpinist svjetskog glasa, Slovenac Viki Grošelj.

Iz Luklua, dolinom Khumbu idu do pod Mt. Everets gdje će tamo biti za šest dana. Tamo će se popeti na 5.500 metara i aklimatizirati za kasniji uspon na Mera Peak.

Ova ekspedicija ima i humanitarni karakter. Prije polaska na vrh svijeta Lions Club Salona Solin organizirao je akciju pod nazivom Prijatelj sa Vrha svijeta sve pod motom „We serve –služimo“ kada su se združili u suradnji sa Udrugom Vlaji na Himalaji u organizaciji koncerta  kada se skupljala pomoć za obitelj stradalog Šerpe Angh Phua iz Nepala. Poginuli Šerpa Angh Phu bio je  član ekspedicije koja je osvojila Mount Everest, zajedno sa našim alpinistom Stipom Božićem. Pri povratku se okliznuo i stradao, a iza njegove smrti ostala je mnogobrojna obitelj,  koju je pored životne tragedije zatekao i potres u Nepalu. Ovih dana ekspedicija je uručila pomoć od 3000 dolara obitelji poginulog Šerpe Angh Phu.

 Prijatelj se nikad ne zaboravlja, kaže  Stipe Božić koji je pri osvajanju Vrha svijeta u istom trenutku osjetio gorčinu, tragediju i slavu, gubitkom  Angh Phua, te samozatajno kroz dugi niz godina pomaže obitelji poginulog Šerpe. Mi se pridružujemo Stipinim dobrim namjerama, te nastojimo pomoći nepoznatim prijateljima sve u duhu ciljeva lionizma njegovanja razumijevanja između naroda svijeta.

Među članovima ekspedicije nalazi se član LC Salona Miro Dujmović koji po drugi put s družinom ide na Himalaju, a ovaj put na 6476 visok himalajski vrh Mera Peak. Zahvaljujemo Miru koji je zajedno sa Stipom Božićem pokretač ove akcije.

Sretan im uspon na vrh i povratak.

 

Galerija: