„DJELUJ ZELENO“ – Akcija Lions kluba Valpovo-Belišće

„DJELUJ ZELENO“ – Akcija Lions kluba Valpovo-Belišće

Ozelenjavanje prostora „Monikino igralište“ u Valpovu

Lions klubovi diljem svijeta već nekoliko desetljeća djeluju i u smjeru zaštite i očuvanja okoliša i jako dobro razumiju kako i svaki mali napor ima veliki učinak.

Lionsi i dalje žele biti aktivni u međunarodnoj akciji, koju je inicirao bivši međunarodni predsjednik Lions Internationala dr. Wing Kun-Tam pod motom „Naša zemlja, naš okoliš, naša odgovornost – Posadi milijun stabala...!“.  

Do sada je u ovoj akciji posađeno više od deset milijuna različitih sadnica!

Slijedom navedenog, Lions klub Valpovo-Belišće u suradnji s tvrtkom „Fuderer“ – Rasadnik ukrasnog bilja te uz suglasnost Grada Valpova dobio je priliku ozeleniti, urediti i oživiti prostor „Monikinog igrališta“ u Valpovu, kako bi se dolaskom toplijeg vremena i djeca i njihovi roditelji na njemu ugodno osjećali.

U subotu, 27. veljače 2016. godine, članovi Lions klub Valpovo-Belišće i radnici tvrtke „Fuderer“ prionuli su na posao i uz nazočnost predstavnika Grada Valpova g. Zdravka Ćorića, velikog broja članova Udruge osoba s invaliditetom „MI“ Valpovo koje je predvodila predsjednica Tea Šarlija, Bože Zelića koji je jedan od  pokretača akcije „Monikino igralište“ te brojnih građana, zasadili 17 sadnica među kojima su kuglati bagrem, crni bor, lovorvišnja, lipa i javor.

Posebno se zahvaljujemo Predsjednici Povjerenstva za ekologiju Lionsa Hrvatske, gđi Ziti Ladocki-Jularić koja nas je podržala u našoj akciju i pozvala na sudjelovanje u akciji „Put bijelih ruža“ koju uskoro organizara Lions klub Mursa iz Osijeka.

Članovi Lions kluba Valpovo-Belišće se zahvaljuju svima koji su pomogli u ovoj akciji, a posebno donatoru sadnica rasadniku „Fuderer“ čiji je vlasnik Rudolf Fuderer član LC Valpovo-Belišće.

Kako je bilo na akciji pogledajte u galeriji.

Uz Lions pozrav „mi služimo“,

Jozo Berečić

Galerija: