Delegaciju Lionsa Hrvatske primio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Delegaciju Lionsa Hrvatske primio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

U sklopu događanja u Vukovaru u povodu održavanja 1.sjednice PKG Lions Districta 126 Hrvatska i obilježavanja 15 – te obljetnice LC Vukovar delegacija Lionsa Hrvatske na čelu sa 1.Viceguvernerkom Vinkom Mitrović položila je vijenac i zapalila svijeće na spomenik palim žrtvama za slobodnu Hrvatsku na obali Dunava, a nakon toga ju je primio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je informirao prisutne o aktivnostima gradskih struktura na obnovi i razvoju grada Vukovara kao i uspješnoj suradnji grada sa LC Vukovar.

1.VDG Vinka Mitrović je pozdravila gradonačelnika Penavu u ime Lionsa Hrvatske i zahvalila se na podršci LC Vukovar i poželjela još uspješnih zajedničkih aktivnosti kao što je Aleja Lionsa i već tradicionalni kros koji organizira LC Vukovar uz podršku Grada.

PDG Mirko Barišić je prenio ideju za održavanje humanitarne utakmice GNK Dinamo sa NK Vukovar 91 uz podršku u organizaciji D-126 i regije Istok koja bi se odigrala u proljeće sljedeće godine na kojoj bi se prikupila značajna sredstva za školovanje mladih Vukovara iz siromašnih obitelji.

Gradonačelnik Penava je ovu inicijativu svesrdno podržao, a zatim su razmijenjeni pokloni pri čemu je gradonačelniku Penavi PDG Mirko Barišić uručio dres GNK Dinama sa brojem 9.

Susret je završen sa porukom: Vidimo se u proljeće na stadionu Vukovar 91.

Lionsi iz svih krajeva Hrvatske su u nedjelju posjetili mjesto najvećeg stradanja branitelja Vukovara Ovčaru, te spomen groblje u Vukovaru gdje su upalili svijeće u znak sjećanja na stradale te na kraju obilaska Vukovara i Vučedolski muzej.

Galerija: