Delegacija D-126 će aktivno sudjelovati na Europa Forumu u Montreuxu

Delegacija D-126 će aktivno sudjelovati na Europa Forumu u Montreuxu
 
Približava se termin Lions Europa Foruma, koji će se održati od 28.-30. rujna u poznatom švicarskom ljetovalištu Montreuxu na Ženevskom jezeru.
Hrvatsku delegaciju ove godine čine 2. VDG Darko Ćuruvija sa suprugom, PDG Dražen Melčić GMT DC, Vesna Boinović Grubić GST DC i Željko Gucunski iz LC Novigrad koji sada polazi edukaciju FDI.
 
PDG Dražen Melčić je u svojstvu GMT DC-a pozvan da sudjeluje kao prezenter na panelist kao prezenter u panel diskusiji „ Increasing membership in small countires“ („Povećavanje članstva u malim zemljama“). Na tom sastanku će predstavnici nekolicine malih Distrikta (MD109 Island, D113 Luxembourg, D120 Estonija, D126 Hrvatska, D129 Slovenija, D131 Litva i D132 Makedonija) imati priliku predstaviti razvoj svojih Distrikta. Ispred MD 109 Islanda govornica će biti 1. vice internacionalna predsjednica Guðrún Yngvadóttir, koja će podijeliti svoje vrijedno iskustvo o razvoju svog Distrikta odn. kako je Island postao zemlja sa razmjerno najvećim brojem Lions na svijetu (2.160 Lionsa na 334.000 stanovnika).
 
prezentaciju Slijedom Lionsove misije  smanjenja gladi u svijetu, kao Lionsi D-126, Hrvatska, osmislili smo projekt kojim bi željeli ublažiti probleme gladi u svijetu, te posebno pomoći u rješavanju  problema gladi  djece.
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u 2016. godini na globalnoj je razini bilo pothranjeno oko 7,7 % odnosno oko 52 milijuna djece ispod 5 godina dok je od toga čak 17 milijuna djece bilo teško pothranjeno.
Brojke su još alarmantnije za neadekvatan rast i razvoj radi razarajućeg učinka nedovoljne prehrane u ranom djetinjstvu, od čega prema podacima WHO globalno pati približno oko 155 milijuna djece ispod 5 godina.
 
Lionsi Hrvatske osmislili su  i zajedno sa renomiranim proizvođačem razvili snack package koji je istovremeno i energy and nutrition package u kojem se nalazi izbalansirani  funkcionalni obrok koji omogućava djeci da u jednom obroku dobiju sve potrebno za normalan rast  i razvoj. Napitak  predstavlja koncentrirani izvor svih potrebnih makro i mikronutrijenata (energije, proteina, ugljikohidrata, masti, vlakana te vitamina i minerala), u funkciji oralnog nutritivnog suplementa sa ciljem nutritivne potpore djece koja pate ili su u riziku od pothranjenosti ili akutne malnutricije.
 
GST DC Vesna Boinović Grubić će prezentirati projekt i gore opisani proizvod na  Europa Forum Montreux -  na Euro Africa Committee  i zainteresirati  Lionse iz drugih zemalja, poglavito Lionse Afrike   za uključivanje u ovu akciju smanjenja  problema gladi kod djece na ugroženim područjima.
2.VDG Darko Ćuruvija, PDG Dražen Melčić GMT DC i Vesna Boinović Grubić, GST DC sudjelovati će na sastanku „Global Action Team Constitutional Area IV Group C“. Zemlje/Distrikti članice Konstitucionalnog Područja IV, Grupe C su D119_Mađarska, D121-Poljska, D122-Češaka i Slovačka, D123-Russija, D124-Rumunjska, D126-Hrvatska, D129-Slovenija, D130-Bugarska i D132 Makedonija. Svrha tog sastanka je informiranje o namjerama Lions Clubs International u drugom stoljeću svog postojanja, o ciljevima Global Action Teama, ali i susresti i upoznati sve kolege iz Europe i saznati kako promovirati novosti, ostvariti ciljeve na lakši način i razvijati našu asocijaciju.
 
Naravno svi sudionici iz Hrvatske će dobro iskoristiti vrijeme i priliku za promociju našeg Dsitrikta i naše najveće međunarodne Distriktualne akcije, regate „Jedrima protiv droge“, po kojoj smo sve poznatiji među Lionsima u cijeloj Europi, ali naravno za korisne i ugodne susrete sa starim Lions prijateljima ali i za upoznavanje novih.
 
 
Galerija: