Biciklom tragom sjećanja - 2017

Obilježavanje dvadeset i šeste godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara!  

Dragi prijatelji,

Već tradicionalno obilježavamo godišnjicu sjećanja na žrtvu Vukovara te Vas i ove godine pozivamo na vožnju biciklom od Osijeka do Vukovara. Događaj organizira Udruga za rekreativni biciklizam 'Kotrljaneri' u suradnji sa NC Lions klubom Kuna Osijek i Lions klubom Vukovar. Partneri događaja su hotel „Lav“, Bike shop Ljubas, Hell energy i Gradski muzej Vukovar.

Start vožnje će biti 26. studenog 2017. u 9:00h ispred Bike shopa Ljubas (Reisnerova 70) odakle se nastavlja dalje prema Vukovaru. Dolazak u Vukovar je predviđen oko 11:25 gdje će nas ispred hotela" Lav" dočekati Lions club Vukovar. Od 11:30 do 11:50 je planiran odlazak na 400m udaljen križ na ušću Vuke u Dunav i paljenje svijeća ispred istog, nakon čega slijedi povratak u hotel "Lav" u kojem je organiziran domjenak i prigodni program, tom prilikom će biti podijeljene nagrade djeci osnovnih škola koja su sastavljala pjesme o Vukovaru. Također ćemo prigodnim slatkim paketom počastiti naše vukovarske „Iskrice“.  Nakon domjenka kolona ide u Gradski muzej Vukovar – Dvorac Eltz. 

U kotizaciju (10 kuna) je uključeno: - happy hour u Bike shop Ljubas  - popust na kupovinu bicikla - okrijepa u Klisi i degustaciju Hell napitaka - svijeće - domjenak u hotelu "Lav" - podjela nagrada djeci osnovnih škola - slatkiše za vukovarske "Iskrice" - obilazak Gradskog muzeja – Dvorca Eltz

Prosječna brzina vožnje će biti oko 20km/h, putem će biti tek jedan kraći odmor u trajanju od 15-tak minuta u Klisi te okrijepa, zbog sigurnosti u prometu molimo Vas da se kolona ne razvlači,obavezna zaštitna oprema kaciga, reflektirajuće oznake i svjetlosna signalizacija kao i pridržavanje svih prometnih pravila! 

Molimo Vas, sve biciklističke udruge,biciklističke klubove kao i bicikliste rekreativce da se odazovete u što većem broju kako bi dostojanstveno obilježili i ovu godišnjicu!

(Zadržavamo pravo mogućih izmjena u organizaciji. Svi sudionici prisustvuju događaju na vlastitu odgovornost!)