AKCIJE LC NOVIGRAD POVODOM DANA DIJABETESA

AKCIJE LC NOVIGRAD POVODOM DANA DIJABETESA

Vrlo uspješnom akcijom mjerenja razine šećera u krvi u Bujama Lions klub Novigrad zaokružio je trodjelnu Lions akciju povodom svjetskog Dana dijabetesa.

Cilj akcije, a to je rano otkrivanje bolesti i preventivno djelovanje u borbi protiv dijabetesa, je u potpunosti ispunjen jer je u tri provedene akcije u Umagu, Novigradu i Bujama preko 300 građana provjerilo svoje zdravstveno stanje.

Ujedno su vrijednim donacijama građana prikupljena i sredstva za Udrugu dijabetičara Tar-Vabriga.

U Umagu su svima onima koji su dali dobrovoljni prilog dijeljeni pečeni kesteni koje su u pripremi ove akcije, uz članove našeg kluba, sakupljali vrijedni članovi i članice LC Zrinjevac, LC Grič i LC Poreč.

U Umagu su podršku akciji dali članovi LC Koper, a posjetom štandu u Bujama akciju su podržali članice i članovi LC Zrinjevac, LC Grič, LC Lenuci iz Zagreba, LC Poreč, LC Salona iz Splita, LC Našice, LC Mileva Marić Anštajn iz Novog sada i LC Tuzla iz BIH, kao i dužnosnici Distrikta 126 koji su se okupili u Istri prigodom proslave 20. godišnjice osnutka LC Poreč.

Veliku čast našem Lions klubu učinio je i osobno Guverner Distrikta 126 Mladen Kajganić koji je u Bujama uručio predsjednici kluba Ivanki Posavčević svoju značku u znak podrške i zahvale na promicanju lionističkih vrijednosti.

LC Novigrad zahvaljuje gradskim vlastima gradova Umag, Novigrad i Buje koji su postavili štandove i omogućili odvijanje akcije.

Novigrad, 18. studenog 217. godine

 

Galerija: