Akcija klubova Regije Istok "Želim Želju" 100 želja 100 darova

Akcija klubova Regije Istok "Želim Želju" 100 želja 100 darova

Od ideje do realizacije prave božićne bajke s djecom i Lionsima Regije Istok u SOS selu Ladimirevci prošlo je samo mjesec dana. Zamisao naše Mursice Mirjane Pajić, prihvaćanje projekta od strane čelnika svih klubova na sjednici Regije Istok u Osijeku, dogovori i odlasci u SOS selo, kupnja darova i veliko iščekivanje. „Hoće li se  ispuniti moja želja, napisana na listiću papira, oslikana kako sam najbolje znao“, razmišljao je Kruno dok je žurio sa svojom SOS mamom tog 17. prosinca na dogovoreno mjesto pored velike jelke. Tamo, užurbani Jozo Berečić, predsjednik Regije, s popisom u rukama kontrolira tko je od naših Lionsa stigao s darovima. Ne skida osmjeh s lica dok prati lijepo omotane darove: stotinu malih i velikih želja, stotinu malih i velikih poklona za sretan Božić i radost koja sja na licima djece. Polagano dolaze sa svih strana. Sve više ljudi, sve više klubova, od Vukovara do Virovitice i ne zna se tko je sretniji; uzbuđena djeca ili Lionsi koji su s ljubavlju i radošću pripremili darove. Vani se kiti jelka, pozdravljamo jedni druge, čitamo božićnu priču, a svi pogledi djece uprti su u darove.

Veselju nema kraja kada naš Jozo počinje čitati imena klubova darivatelja i imena djece primatelja darova. Nezaboravno je bilo vidjeti ozarena lica mališana, SOS mama, ravnatelja SOS sela i  Lionsa dok su primali poklone. I to ne bilo koje, već  upravo one koje su poželjeli.

Kada bolje promislimo, shvatit ćemo da samo zajedništvom, upornošću i ljubavlju prema bližnjima istinski služimo. Stoga bravo i veliki blagdanski HI-HO, za Lionse Regije Istok u njihovu prvom velikom zajedničkom projektu u koji su se uključili svi klubovi.

 I na kraju, trebala sam promijeniti naslov jer ne radi se o stotinu ostvarenih želja i stotinu poklona.  Bit će još puno darova, veselja i radosti do Božića u vožnji božićnim tramvajem i posjetama školama.

Osijek, 18. prosinca, 2017. godine                                                                                 N.A.  PDG

 

Galerija: