Poster mira za Lions godinu 2018./2019.

Dragi lions prijatelji,

posljednjih 31 godinu lions klubovi širom svijeta s ponosom sponzoriraju Međunarodni natječaj za poster mira u lokalnim školama i grupama mladih. Tema natječaja za Poster mira za 2018./2019 je "Ljubaznost". Stoga Vas ljubazno molim da motivirate učenike osnovnih škola u svojoj sredini osobnim kontaktima i instrukcijama kako bi sudjelovali u natječaju. Natjecati se mogu učenici uzrasta 11, 12 i 13 godina. Ova aktivnost potiče mlade ljude diljem svijeta da izraze svoju viziju mira.

            Osnovne propozicije:  Učenički radovi trebaju imati dimenzije ne manje od 33 do 50 cm, niti veće od 50 do 60 cm. Dozvoljene su različite tehnike slikanja i crtanja izuzev uporabe ulja i akrila. Nisu poželjne fotografije, kao ni računalne animacije. Poželjno je slikati i crtati u olovci, kreonu, ugljenu, pastelu, drvenim bojicama, flomasterima i slično. Trodimenzionalni radovi neće biti prihvaćeni. Dozvoljen je samo jedan rad po učeniku, a svaki rad mora biti rad samo jednog učenika. Radovi ne smiju imati ništa što je lijepljeno, pričvršćeno ili uvezano na bilo koji način. Nije dopušteno pisati po slici, dakle bez riječi, slova i brojeva u kompoziciji slike. Površina radova mora biti zaštićena sprejem za fiksiranje kako bi se spriječilo osipanje praha i razmazivanje.

            Na poleđini radova obvezatno je napisati: ime i prezime učenika, starost, razred, ime škole i adresu, ime nastavnika likovnog odgoja,  navesti tehniku slikanja ili crtanja, dimenzije radova, te ime i prezime ravnatelja škole ili institucije i ime Lions kluba - sponzora.

            Rok za dostavu učeničkih radova je najkasnije do 1. studenoga 2018. godine. Radovi koji ne stignu do toga roka neće se moći uvrstiti u konkurenciju. Radovi ne smiju biti preklopljeni prilikom slanja. Radovi poslani s neplaćenom poštarinom biti će diskvalificirani. Lions klubovi nisu odgovorni za oštećene radove, uništene ili izgubljene tijekom procesa slanja. Radovi se ne mogu vratiti; oni postati vlasništvo Lions Clubs Internationala po primitku.

Distriktualno povjerenstvo izabrat će i nagraditi ukupno četiri rada, od kojih će nabolji rad u Hrvatskoj biti poslan u LC International USA. Od ukupno 24 finalista izabrat će se međunarodni pobjednik koji će biti nagrađen s 5.000 $ u nacionalnoj valuti i diplomom te putovanjem na posebnu dodjelu nagrada, a ostala 23 dobitnika biti će nagrađeni s 500$ i diplomom. Pobjednik će moći prisustvovati danu Lionsa u Ujedinjenim narodima u New Yorku. Nakon izbora svi će radovi biti izlagani na dječjim izložbama diljem Amerike.

          

  Radove molim slati na adresu:

izv.prof.dr.sc. Irella Bogut

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

Ulica cara Hadrijana 10, 31000 Osijek

 Osijek, 15. rujna 2018.

                                                                                               predsjednica Povjerenstva za Poster mira

                                                                                                                        Ivana Boca Vrućina

 

 

DodatakVeličina
SVIM PREDSJEDNICIMA I TAJNICIMA KLUBOVA poster mira 2018..docx92.15 KB