Akcija Regije Zapad „Lavovska borba za šume“ – Srcem lionsa u zelenom srcu Hrvatske

Datum: 
30. Ožujak 2019
Mjesto: 
Delnice
Kontakt osoba: 
Marko Stanić
E-mail: 
marko@itkm.hr.

POZIV

Na ekološku akciju Regije Zapad Distrikta 126 - Hrvatska

 

Dragi Lionsi,

U subotu 04. travnja 2020 s početkom u 10 sati na području Grada Delnice održat će se Regionalna akcija Regije Zapad „Lavovska borba za šume“ – Srcem lionsa u zelenom srcu Hrvatske

Jedno od pet osnovnih područja djelovanja Lionsa u cijelom svijetu jest i zaštita čovjekove okoline, jedna od najvećih zaloga za budućnost.

Tijekom posljednjih pet godina na području Gorskog Kotara uništeno je u prirodnim nepogodama 300.000 stabala, a ogoljeno je 5000 hektara.  Upravo s ciljem revitalizacije devastiranog područja rodila se ideja o organiziranoj akcija pošumljavanja. Sudjelovanjem u njoj doprinosimo održivom načinu života i života u simbiozi s prirodom, edukaciji stanovništva o vrijednosti šuma i pošumljavanju te promicanju zajedništva i prihvaćanju društvene odgovornosti.

Akcija Regije Zapad, i svih onih koji joj se žele pridružiti, pošumljavanja Gorskog Kotara osmišljena je i planirana na način da Hrvatske šume, državna ustanova, dâ sadnice onih stabala koja su autohtona za to područje, odredi lokaciju na kojoj će se sadnja izvršiti, a zadatka nas Lionsa će biti doći i fizički, našim snagama, našim vremenom, našim zanimanjem i našom ljubavlju, posaditi ta stabla.

Predviđeno je da akcija traje do 15 sati a cilj nam je zasaditi najmanje 1250 stabala. Za sve učesnike osigurat će se „planinarski ručak“.

Potrebno je donijeti rukavice, a Hrvatske sume osigurati ce ostali alat. Obucite se slojevito!

Kako bi znali pripremiti ručak te osigurati dovoljno alata za sve sudionike nužno je prijaviti sudjelovanje najkasnije do 15. ožujka 2020. Molim vas da prijave pošaljete, klupske zbirne ili individualne (pazite da se ne dupliraju!!) Lionu Marku Staniću na e-mail: marko@itkm.hr.

Prijava mora sadržavati: Ime i prezime, Lions Klub/Organizacija, broj sudionika koji se prijavljuju, ostanak na večeri i druženju u Delnicama nakon akcije,  te broj sudionika na večeri.

U koliko netko želi prenoćiti  možemo pomoći oko smještaja u Delnicama i okolici.

Slobodno se obratite meni i/ili Marku, emailom ili telefonom, za sve potrebne informacije, te pozovite sto vise osoba sudjelovati u ovoj akciji.

Nadam se da ćemo se svi vidjeti u Delnicama. Do tada pozdravljam vas iskreno i srdačno lionistički

 

SLUZIMO

Srcem lionsa!

Frano Mika

                                                                                                Predsjednik Regije Zapad Distrikta 126