Naši odlaze, a mladi iz svijeta dolaze u Hrvatsku u programu Lions razmjene mladih

Naši odlaze, a mladi iz svijeta dolaze u Hrvatsku u programu Lions razmjene mladih

U subotu 1.7.2017. održana je edukacija mladih koji idu u razmjenu ovo ljeto  i obitelji koje će primiti mlade koji dolaze u Hrvatsku za nepunih tjedan dana. Edukacija je održana u Napretkovom kulturnom centru, Bogovićeva 1. Na početku nas je srdačno pozdravila direktorica centra Slavica Mijić Lukač.

            Mladi i obitelji su se upoznali sa našom organizacijom, čime se bavimo, kako smo organizirani i da slavimo 100 godina djelovanja. Dobili su praktične  savjete i upute za putovanje i boravak u zemlji u koju idu, a obitelji u vezi mladih koje primaju.

Svaki mladi učesnik primio je majice, promotivne materijale i lions zastavice. Želimo im sretan put, ugodan boravak i sretan povratak kući. Ove godine šaljemo 29 mladih ambasadora hrvatskih lionsa i Hrvatske u 19 zemalja Europe i svijeta (Cipar, Dansku, Finsku, Norvešku, Njemačku, Francusku, Italiju, Španjolsku, Grčku, Rusiju, Nizozemsku, Izrael, Češku i Slovačku, Švedsku, Švicarsku, Tursku, Englesku, SAD i daleki Japan).

Dolazi nam 24 mladih iz 14 zemalja Europe i svijeta (Danske, Estonije, Italije, Njemačke, Španjolske, Finske, Francuske, Izraela, Nizozemske, Norveške, Švedske, Turske, dalekog Hong Konga i SAD-a). Želimo im dobrodošlicu i ugodan boravak u kampu u Puli, te nakon toga u obiteljima diljem Hrvatske.

Ovo ljeto 16 Lions klubova sudjeluje u razmjeni (šalju mlade / primaju mlade) – LC Brođanka, LC Čakovec, LC Grič, LC Slavonski Brod, LC Kontesa Nera Zagreb, LC Marjan Split, LC Opatija, LC Pula, LC Poreč, LC Samobor, LC Varaždin, LC Vinica, LC Vukovar, LC Zagreb, LC Zadar i LC Zrinjevac Zagreb.

Hvala svim obiteljima, klubovima i članovima koje su se uključili u razmjenu

Galerija: