Lionsi Hrvatske osmislili projekt za smanjenje gladi djece u svijetu

Lionsi Hrvatske osmislili projekt koji bi mogao pomoći u smanjenju gladi djece 
 
Slijedom Lionsove misije  smanjenja gladi u svijetu, kao Lionsi D-126, Hrvatska, osmislili smo projekt kojim bi željeli ublažiti probleme gladi u svijetu, te posebno pomoći u rješavanju  problema gladi  djece.
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u 2016. godini na globalnoj je razini bilo pothranjeno oko 7,7 % odnosno oko 52 milijuna djece ispod 5 godina dok je od toga čak 17 milijuna djece bilo teško pothranjeno.
Brojke su još alarmantnije za neadekvatan rast i razvoj radi razarajućeg učinka nedovoljne prehrane u ranom djetinjstvu, od čega prema podacima WHO globalno pati približno oko 155 milijuna djece ispod 5 godina.
 
Lionsi Hrvatske osmislili su  i zajedno sa renomiranim proizvođačem   razvili snack package koji je istovremeno i energy and nutrition package u kojem se nalazi izbalansirani  funkcionalni obrok koji omogućava djeci da u jednom obroku dobiju sve potrebno za normalan rast  i razvoj. Napitak  predstavlja koncentrirani izvor svih potrebnih makro i mikronutrijenata (energije, proteina, ugljikohidrata, masti, vlakana te vitamina i minerala), u funkciji oralnog nutritivnog suplementa sa ciljem nutritivne potpore djece koja pate ili su u riziku od pothranjenosti ili akutne malnutricije.
 
Probne primjerke proizvoda definirali smo s proizvođačem  te raspolažemo  odobrenim probnim uzorcima.  Prozvod je jednostavan za distirubciju i prilagođen je upotrebi u područjima s visokom temperaturom. Napitak je jedostavan za  konzumaciju u praktičnom ekološki prihvatljivom pojedinačnom pakiranju od 200 ml sa zatvaračem („on the go“ konzumacija) te skupnom pakiranju prilagođenim preporučenoj dnevnoj konzumaciji.
 
Distribucija napitka  bila bi putem izgrađenih distribucijskih mreža u pojedinim područljima praćena edukativnim aktivnostima i materijalima sadržajno i izričajno prilagođenim lokalnim  zajednicama i regijama donacije i konzumacije napitka.
 
Cilj nam je na Europa Forum Montreux -  na Euro Africa Committee prezentirati projekt i zainteresirati  Lionse iz drugih zemalja, poglavito Lionse Afrike   za uključivanje u ovu akciju smanjenja  problema gladi kod djece na ugroženim područjima,  te  osim prikupljanja sredstava sudjelovati u dijelu realizacije distribucijskog lanca.
 
                Vjerujemo da će inicijativa Lions Hrvatska u suradnji sa regionalnim proizvođačem u području kliničke prehrane  doprinijeti postojećim inicijativama za smanjenje pothranjenosti djece, jednog od najvećih globalnih     izazova    suvremenog svijeta.
 
 
 
                 Služimo
                  Anđeli humanosti
 
                 Kontakt/Contact
 
                KOO za GST Vesna Boinović-Grubić
                [email protected]
 
 
!function(e,t,r,n,c,a,l){function i(t,r){return r=e.createElement('div'),r.innerHTML='',r.childNodes[0].getAttribute('href')}function o(e,t,r,n){for(r='',n='0x'+e.substr(t,2)|0,t+=2;t-1&&(a.href='mailto:'+o(a.href,t+l.length))}catch(e){}for(c=e.querySelectorAll('.__cf_email__'),n=0;n
DodatakVeličina
Euro Africa - Croatian Intervention Vesna edit 2.pptx378.25 KB
Nutrixa Brošura.pdf1.26 MB
Europa Forum Montreux - Europa Commitee Engleski tekst.docx14.35 KB
Galerija: